Iulian si Carmen Bere au participat recent la un targ hand made desfasurat la Hotel Marshall din Calea Dorobantilor, intre 28 noiembrie - 2 decembrie.
"La acest eveniment am fost dusi de nas toti expozantii! Am primit flayere pe strada legate de acest eveniment, dar nu stia nimeni de el! Astfel, dupa o zi intreaga de stat degeaba si urmarind angajatii hotelului cum se uita la noi, am spus ca vrem sa ne retragem si ca nu vom mai veni pe data de 01,02 Decembrie ca sa pierdem timpul degeaba. In aceasta situatie au fost toti expozantiii care au cerut sa le fie returnate drepturile. Au urmat numai promisiuni si amenintari", ne-a spus Iulian Bere, unul dintre participantii la acest targ Hand-Made.
,, Regretam sa va informam ca ati fost inclus pe lista neagra a organizatorilor de evenimente din Bucuresti si tara. Lista va fi trimisa catre toti organizatorii, astfel ca nu veti mai fi acceptat la niciun eveniment sau targ" - acesta este mesajul trimis de Russenart Comunications catre toti participantii la targ.
Sotii Iulian si Carmen Bere au fost deranjati de aceste amenintari, "de la o firma care vrea sa traiasca prin tepe si pe munca oamenilor de Hand-Made care muncesc de dimineata si pana seara", asa cum sustin ei.
"Am discutat cu alti expozanti care au trecut printr-o situatie similara cu cea de la TCTMR de vineri si sambata (scandal si solicitari de rambursari) si, pentru a evita pe viitor expozantii dificili, fiecare dintre organizatorii de evenimente va alcatui o lista neagra a expozantilor refractari, scadalagii sau care pleaca solicitand rambursarea taxei. Listele respective vor fi schimbate intre toti organizatorii de evenimente pentru a evita situatia care s-a intamplat vineri (scandal in plin eveniment).
Lista de mai jos, cu toti expozantii scandalagii sau care au cerut returnarea taxei TCTMR, va fi trimisa tuturor organizatorilor de evenimente, din Bucuresti si din tara, astfel incat sa nu mai fie primiti la niciun alt targ sau eveniment din Bucuresti sau din tara: Amelia Datculescu, Mariana Paun, Ramona Virtosu, Maria Ruxadra Sandru, Cristina Iordache, Doina Madalina Nita, Simona Tanislav,
Minko Net SRL - Bioportal, Mariana Andrei, Mirela Goldic - Clestisorul Vesel
Mihaela Serban, Laura Cherciu, Luiza Antoniac - Benson Enterprises, Elisabeta Kovaci
Ioana Karina Mitra, ARPAH Horezu, Cristina Gradinariu, Ionel Parasca, Hypnotic Parade SRL, Iulian & Carmen Bere - Karmel Cristale, Pervin Asan si Gheorghita Ionescu - Aroma Casei.
Lista de mai sus este o metoda de protejare a organizatorilor de situatiile neplacute (scandal si imposibilitatea de a plati sala din cauza solicitarilor de restituire a taxei - daca mi-ar fi dat un alt organizator aceasta lista, eu nu as fi primit pe nimeni de pe ea). In consecinta, cei care doresc sa fie eliminati de pe lista neagra, au timp pana maine, ora 18.00, sa renunte la orice pretentii. Lista neagra va fi trimisa marti dimineata catre toti organizatorii de evenimente din Bucuresti si din tara. Va rog sa va ganditi bine, daca suma derizorie pe care ati platit-o merita riscul de a nu mai fi acceptati la niciun alt eveniment sau targ", le-a scris in mesajul trimis Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.
Participantii au fost deranjati de faptul ca acest targ nu si-a facut mediatizare asa cum ar fi trebuit, astfel ca nu a fost niciun client la targ!