- Cum ti-a venit ideea deschiderii unui magazin Inga Valerie, situat pe Bd. Unirii nr. 20?
- Sunt in Romania de 15 ani si am avut ideea de creatie cand am deschis acest magazin in Romania. Fac haine de la 7 ani. Am vrut sa fac ceva special, si in materie de culori, altceva ce nu gaseam in magazine. Eu sunt mai baietoasa de fel si imi amintesc ca la 7 ani i-am taiat jeansii tatalui meu vrand sa fac ceva special. Am taiat o rochie de-a mamei mele pe care o purta doar la ocazii - era eleganta. Fratele meu pleca in Siria la acea vreme, in armata, cand eu eram eleva, si multi colegi de-ai mei credeau ca am hainele de la el. Nimeni nu a stiut ca eu fac haine.
- Ai venit cu familia acum 15 ani, in Romania?
- Am venit cu sotul meu, care e roman israelian. Si eu sunt israelianca. Apoi au aparut cei doi copii ai nostri.
Eu m-am nascut in Rusia, la Marea Neagra.
- Ce creatori de moda te-au influentat?
- Mie imi place Versace, pentru ca tot ce a facut a fost cu sufletul. A pus inima in tot ce a facut. Acum e mass market. Eu nu port niciodata aceeasi tinuta la un eveniment. Mereu le schimb. Trebuie sa fac ceva nou intotdeauna. Creez tinute confortabile si observ daca se spala ok, daca se calca ok, cum rezista materialele si cum se comporta. Daca hainele nu sunt confortabile, atunci schimb tiparul. Eu cos prima hainele mele si dupa aceea le dau la croitoresele mele. Normal, nu fac mai multe bucati la fel - fac small, mediu, large.
- Ce ai in colectia de toamna-iarna?
- Am multe: jachete, costume elegante si sport-chic. Stilul meu e nonconformist. Creez pentru femei puternice, care nu au prejudecati. Pe mine, de exemplu, nu ma intereseaza ce zice lumea despre mine. Stiu ca sunt om bun si ca fac lucruri bune.
- Ce iti place sa porti?
- Imi place sa port lucruri deosebite pe care nimeni nu le are in garderoba. Niciodata nu port lucruri decoltate, dar imi plac hainele care evidentiaza linia corpului.
- Pe ce culori mergi in creatiile tale?Inga Valerie: Pentru mine, familia este cea mai importanta
- Merg pe non culori, negru si alb, care sunt elegante, dar imi place si mult griul. O femeie in varsta, care se va imbraca in haine gri, va parea mult mai tanara. Dar aleg in tinutele pe care le creez si culori care inspira viata, precum galben, mov si verde.
- Ce pasiuni ai, in afara modei?
- Imi place sa pictez flori si fata, in special ochi. Sunt programator IT. Stiu programe de design.
- Cine a decorat magazinul tau?
- Marius de la Lartec s-a ocupat de designul interior al magazinului si de tot mobilierul care e unicat.
- De ce asocierea cu bijuteriile de la Amazing Jewelry?
- Anda Marinescu este prietena mea si copiii nostri sunt in aceeasi clasa. Am vorbit mai demult sa facem impreuna evenimente frumoase si asa ne-a venit ideea. Eu dau si sfaturi legate de stil si vestimentatie.
Ne-am gandit sa facem acest eveniment impreuna si de ce nu sa combinam haine de la mine, cu bijuterii de la Amazing si pantofi de la Laura Olaru.
- Ce se poarta anul acesta?
- Anul acesta se poarta foarte mult negru, bej, violet, galben. Foarte tare intra albastru, auriu, argintiu, gri. Se poarta jeansii, pielea, paietele diferite, pe materiale stretch, mai multe flori, dungi. Se poarta foarte mult over size, jeansii si camasile de la boyfriend, salopete din piele si salopeta din armata.
- Ce nu iti place sa porti?
- Nu port stilul elegant. Sunt mai baietoasa. Imi place sa ma imbrac lejer. Eu pot sa fac singura tot in casa. Am facut si motor ciclyng. Sunt inginer de profesie.
- Cum reusesti sa impaci cariera cu familia?
- Familia mea, adica sotul meu si copiii mei, Michelle, de 7 ani, si Rom, de 10 ani, e cea mai importanta pentru mine.