Andreea Elena Bujanca este Head Coach la Salvalife - Salvamari Pentru Viata, Antrenoare la Paradisul Verde Sport & Spa si Antrenor inot la World Class Romania.
Traieste in Bragadiru, Ilfov, Romania.
In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Andreea Elena Bujanca ne-a raspuns la cateva intrebari.

- Ce implica viata de salvamar? Este un job dificil?
- Viata de salvamar nu implica doar un trup de invidiat, ci si o mare responsabilitate, deoarece este in joc viata unor oameni. Dincolo de farmecul acestei meserii invidiate de multi, stau responsabilitati. Aceasta viata include foarte multe riscuri. Oamenii nu inteleg ca se pot intampla foarte multe si noi suntem raspunzatori pentru tot ce se intampla. Tocmai de aceea, noi, salvamarii, atat de admirati pentru fizicul nostru, ne antrenam constant. Sedinte de inot alert, simulari de salvare de la inot, urmate de acordarea primului ajutor, alimentatie sanatoasa, multa miscare - toate sunt necesare pentru a fi mereu in forma. Nu degeaba se spune ca misiunea salvamarului e sa scoata omul din apa si apa din om
- Dezvaluie cate ceva din viata ta! Multi si-ar dori sa cunoasca o asemenea fata.
- Putin din viata mea! Ce inseamna o viata de sportiv profesionist? O intrebare chiar mai grea decat Cine sunt eu? Inseamna premii, diplome, fani, calatorii, lume mereu noua, fericire, implinire si multe alte beneficii. Aceasta este fata care se vede, este partea pentru care deseori esti invidiat si criticat.Dar viata de sportiv de performanta are si o alta fata. O fata pe care nimeni de afara nu vrea sa o cunoasca. Aceasta parte din cariera unui sportiv este incarcata de durere si trairi pe care doar cei foarte apropiati le stiu si le simt. Inseamna munca, efort, durere, batalii cu propria persoana, sacrificii si o permanenta nesiguranta data de accidentarile care nu te anunta cand vin. Din momentul in care am decis ca vreau sa fac sport, viata mea s-a schimbat radical. A trebuit sa-mi fac un program diferit de cel al prietenilor mei. Cand ei se pregateau sa iasa in oras, eu ma puneam la somn. Cand ei se trezeau, eu deja aveam la activ cel putin un antrenament bifat.
La amiaza, cand eu trebuia sa dorm ca sa ma refac, ei erau in forma maxima. Si tot asa. Pentru ei eu eram pe dos, iar pentru mine ei pierdeau vremea.
- Cat de importanta este alimentatia in meseria de salvamar?
- Alimentatia este o alta parte care cere organizare si strictete. Oricat m-ar tenta un ciolan cu fasole, fripturi sau mai stii ce prajituri, de cele mai multe ori trebuie sa spun stop. Ma simt vinovata atunci cand nu pot sa imi controlez poftele si cedez ispitei. Antrenamentele sunt de cele mai multe ori o placere. Insa exista si momentele in care as vrea sa zabovesc in pat intr-o zi ploioasa, friguroasa sau prea calda. Nu am acest drept. Sau daca mi-l acord, la fel, vinovatia apare si urla tare sa plec la antrenament. Cred ca orice sportiv stie ce inseamna durerea de performanta. Aceasta durere te face sa scrasnesti din dinti dar nu iti poti permite sa te opresti .Imi doresc sa ii fac fericiti pe oamenii putini care sunt in viata mea. Imi doresc sa le aduc zambetul pe buze, sa petrec timp nelimitat cu ei, sa pot sa-mi planific o vacanta linistita intr-un loc in care nu este vreo competitie. Ma rog la Dumnezeu sa imi dea sanatate. Si mai am o dorinta: celor din jurul meu, care ma suporta zi de zi, sa le dea rabdare, o caruta de rabdare!