Seria de evenimente Trends & Friends l-a adus recent in prim plan pe Paul Corben, general manager al legendarului producator de bretele Albert Thurston.
In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Adina Buzatu ne-a raspuns la cateva intrebari.
- Adina Buzatu, ce ne poti spune despre celebrele bretele, pe care romanii le pot gasi acum si in magazinul Trends by Adina Buzatu din Baneasa Shopping Mall?
- De 10 ani, reprezint in exclusivitate pentru Romania brandul britanic Albert Thurston si imi amintesc de parca ar fi fost ieri momentul in care am vazut superbele lor creatii pentru prima oara. Nu stiam ca Michael Douglas le-a purtat bretelele in filmul Wall Street, Daniel Craig in filmele din seria James Bond, Leonardo di Caprio in Titanic, Tom Cruise in Operatiunea Valkyria, nici ca sunt preferatele Printului Charles si nici ca legendarul om de televiziune Larry King si-a construit imaginea in jurul creatiilor acestui brand.
Stiam doar ca imi doream sa am aceste colectii in magazine pentru a le putea oferi clientilor mei. Am fost constienta inca de la inceput ca ma voi lupta cu prejudecatile specifice pietei noastre, dar acest lucru nu a contat. Am reusit, in timp, sa castig razboiul cu reticenta multora dintre barbatii romani, care considerau bretelele un accesoriu batranicios, ce a apartinut bunicilor.
Dupa doar patru sezoane, recomandarile mele, dar si dovada clara oferita de clientii deschisi la nou, atat pentru tinutele de gala inspirate de industria cinematografica (amintiti-va cu cata eleganta purta Daniel Craig, in Casino Royale, bretelele albe Albert Thurston la smoking), cele office (pe stilul lui Michael Douglas in Wall Street) sau casual (cum a purtat Leonardo di Caprio in Titanic).
- Femeile sunt reticente in a purta bretele?
- Nu, dimpotriva, si femeile poarta bretele! Produsele Albert Thurston intra si in garderoba unor vedete locale precum Andreea Marin sau Iuliana Tudor.
Sunt mandra sa va spun ca, deja de cinci cni, Romania este tara nr. 1 cumparatoare de bretele Albert Thurston prin cele trei magazine Trends by Adina Buzatu, unde se gasesc in exclusivitate.
- Ce vedete de la noi poarta bretelele Albert Thurston?
- Cred ca deja l-ati vazut pe Dan negru, in emisiunile sale, purtand bretelele Albert Thurston. Sunt celebre bancurile despre bretelele lui. Pe vremuri, cand Marius Tuca, avea emisiune la tv (e un prieten drag de-al meu si un om minunat), erau bancuri si pe seama lui. Circula un banc cum ca, daca ar vrea sa se sinucida de pe Hotel Intercontinental, ar numara: 21, 20, 19, 18, 17, ah, am uitat sa-mi scot bretelele! Dan Negru nu renunta niciodata la bretele si ii dau voie sa aiba relaxarea din emisiune si prin modul sau de miscare si atitudinea sa voluntara.
- Cum sunt bretelele Albert Thurston?
- Sunt bretele viu colorate, dar si in culori neutre. Depinde de tinuta pe care o adopti: daca sunt bretele colorate ai o tinuta neutra si invers.
- Da-mi un exemplu de cum putem combina aceste bretele, noi, femeile!
- Uite, de exemplu, Andreea Marin a purtat aceste bretele la blugi cu camasa sau Iuliana Tudor la pantaloni de bumbac cu camasa. Eu, la evenimentul acesta, le port la fusta cu camasa de matase naturala. Se pot purta, de asemenea, la smoking, la o rochie, cum a purtat Nico, astazi. Sau, Irina Margareta Nistor le-a purtat la o fusta si chiar toata lumea a admirat-o.
- La ce rochii putem purta bretelele acestea?
- Le putem purta la rochii si sa le prindem deasupra.
- A fost o moda, imediat dupa Revolutia din decembrie '89, cand se purtau bretele. Este o dieferenta in acele bretele si acestea, lansate in magazinele tale?
- Da, sigur ca da, e o diferenta mare de calitate. Acestea sunt adevaratele bretele inventate de Albert Thurston in 1820, la Londra. Sunt cusute manual si este o munca fabuloase la ele. De aceea si bretelele au personalitate si sunt accesorii pe care le poti transmite copiilor sau nepotilor din generatie in generatie. Editiile limitate ale bretelelor Albert Thurston cresc in timp.
- Din ce materiale sunt facute?
- Din piele, din casmir, din lana.
- Care sunt cele mai cautate?
- Cele din matase naturala, pentru ca sunt extrem de rafinate si nu sunt lucioase.
- Ce mai face fiica ta, Sara?
- A fost acceptata la universitati de top din lume si se gandeste deocamdata la care sa se inscrie.
- Tu o vei urma?
- Suntem foarte legate si vom fi legate toata viata, dar cred ca Sara va putea sta pe picioarele ei si nu va avea nevoie de prezenta mea acolo. Dar daca va avea nevoie de mine, ma voi duce cu mare drag.
- Mai face echitatie?
- Din pacate, Sara nu mai are timp si pentru echitatie, pentru ca invata foarte mult si munceste enorm la magazinele mele.
- Se apropie sarbatorile pascale. Unde le vei petrece?
- Va marturisesc ca inca nu m-am gandit, dar cu siguranta le voi petrece alaturi de fiica si de mama mea. Eu mi-am obisnuit fiica sa nu plece nicaieri de Craciun si de Paste. De cand l-am pierdut pe tatal meu, suntem mai unite ca inainte. Faptul ca avem familia unita este extraordinar.