Printul Paul al Romaniei dezvaluie adevarata istorie a regalitatii
Romanesti in cadrul cartii de istorie intitulate "Un omagiu Regal pentru Romania adus de stranepotul M.S. Regele Ferdinand, A.S.R Printul Paul al Romaniei".
Lansarea cartii a avut loc la Texas West Grill Restaurant (Bd. Banu Manta, nr 2, sector 1) si a adus in aceeasi locatie personalitati marcante ale vietii publice. Vedete precum Alexandru Arsinel, Nicoleta Luciu, Raluca Moianu, Iuliana Marciuc, Cristina Spatar, Florentina Opris, Mihaela Borcea, Roxana Iliescu au venit sa stranga mana Printului Paul al Romaniei si sa ia cate un autograf de la acesta.

In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Printul Paul de Romania ne-a acordat un interviu.

- In ce consta mostenirea arhivelor regale?
- Am mostenit de la ultima sotie a bunicului meu, Printesa Elena, care a fost nascuta Elena Lupescu, arhiva lui Carol al II-lea. Aceasta cuprinde peste 10.000 de scrisori istorice pana la Franklin Roosevelt - presedintele Americii din perioada razboiului, 40 de scrisori ale reginei Maria adresate lui Carol al II-lea, scrisori ale regelui Ferdinand, documente ale sefilor de state din perioada interbelica si 3.000 de poze (am utilizat doar 600 de fotografii in cartea mea). Toate documentele pe care le vedeti, toate scrisorile, toate obiectele regale sunt in colectia mea! De la sceptrul regal pe care l-a avut Carol, din aur solid, pana la biblia data de Carol I lui Carol al II-lea (pe cand acesta avea 7 ani), pasaportul diplomatic al lui Carol al II-lea si diverse diplome. Sunt documente pe care nu le-a vazut nimeni pana acum. Domnul Stoenescu a scris cateva cuvinte in carte si l-am admirat ca a avut curaj mai demult, sa scrie in cartea sa ca Printul Carol Mircea are toate drepturile de mostenitor si este descendent direct al lui Ferdinand si Carol al II-lea. L-am admirat ca avut curajul sa scrie adevarul! Ultimul capitol al cartii mele ne prezinta pe noi cu familii regale. Cartea este un fel de lobby pentru Romania.
- Cat este de pretioasa arhiva regala?
- Probabil 1.000.000 de euro! Nu are valoare in bani, ci mai mult valoare istorica. Cineva mi-a oferit pentru doua scrisori ale presedintelui american Franklin Roosevelt peste 50.000 de dolari, dar nu le-am vandut!
- Veti continua sa valorificati arhiva regala?
- Absolut! Probabil ca dupa aparitia acestei carti voi mai publica o carte, anul viitor, despre documente, scrisori ale reginei Maria adresate primului comandor al aviatiei romane. Foarte important este inceputul aviatiei! Ar fi interesant de publicat aceste scrisori legate de cum a inceput aviatia romana, ce s-a intamplat cu Fundatia Regala.
- De ce ati intitulat cartea asa?
- Cartea este un omagiu regal pentru Romania. Am vrut ca lumea sa cunoasca adevarul despre tatal meu, ca a fost primul nascut, e fratele mai mare al lui Mihai. El ar fi trebuit sa fie rege! De ce nu a fost rege? Toate povestile astea sunt explicate aici. Cred ca poporul roman trebuie sa stie lucrurile astea.
- In activitatea de lobby pentru Romania, sunteti la concurenta cu Regele Mihai?
- Nu sunt la concurenta cu Regele Mihai, insa facem fiecare ce trebuie pentru Romania. Dar Regele Mihai nu e asa de tanar, are 92 de ani, iar eu si sotia mea suntem mai tineri. Ce facem este pentru Romania, ajutam Romania, iar totul e platit de mine, din banii mei, nu de Guvern!
- In urma vanzarii cartii veti face acte de caritate?
- Dupa ce vom vinde 500 de carti - pana acum am vandut 400 de carti! - le vom oferi gratuit aceasta carte in toate liceele si universitatile din tara, pe care le vom vizita.