- E o moda a operatiilor estetice. Ce parere ai despre operatiile estetice la care apeleaza vedetele? Sunt necesare?

- Este intr-adevar o moda care din pacate, dupa cate observ zilele acestea, face victime si este regretabil cand se ajunge la asa ceva. Cred ca aceasta moda nu a cuprins doar vedetele. Sunt din ce in ce mai multe persoane care apeleaza la acest tip de operatii (estetice) si partea nu tocmai imbucuratoare este ca regasim in acest segment multe persoane de gen feminine, destul de tinere, chiar adolescente, care aplica cu buna stiinta pe corpul lor aceste interventii doar din dorinta nebuna de a fi ...altfel (ma refer la operatiile pur estetice, gen mariri artificiale de sani sau retusari ale fetei de multe ori exagerate, ingrosari de buze, etc.). Operatiile estetice pot fi si salvatoare in cazurile in care se procedeaza la reconstructia unor detalii ale fetei de exemplu, si care astfel aduc un plus de frumusete persoanelor care din nefericire au suferit diverse accidente sau care s-au nascut cu malformatii care trebuie corectate pentru a reda increderea acelei persoane, cat si aspectul de ‘’normalitate ‘’pe care societatea il accepta la scara larga, sau functionalitatea anumitor organe. Si nu numai interventii la nivelul fetei, pot si la nivelul membrelor etc.

- Crezi ca prin sport si dieta poti sa nu apelezi la asemenea operatii estetice?

- Este dovedit ca printr-un mod de viata echilibrat (care include si miscarea si alimentatia sanatoasa; atentie - dar nu numai !) se ‘"amana" cat mai mult perioada la care sa se ajunga la aceste interventii. De preferat din puctul meu de vedere este sa nu se apeleze la astfel de interventii chirurgicale ca prima si imediata masura, ci doar daca este neaparat necesar. Sa se ajunga aici doar dupa ce a fost foarte bine evaluata situatia si epuizate solutiile "uzuale" ca sa zic asa (exercitii fizice pentru tonifiere, alimentatie corecta etc). Operatiile estetice sunt un produs nou al societatii in care traim, societate in care avem falsa impresie ca nu avem timp sa corectam natural anumite aspect care ating corpul nostru o data cu varsta, si atunci bisturiul pare a fi solutia salvatoare.

- In ce cazuri trebuie sa apeleze, totusi, la aceste interventii chirurgicale?

- Nu cred ca este cazul ca persoanele sanatoase sa apeleze la astfel de practici. Din punctul meu de vedere interventiile chirugicale cu scop estetic trebuie sa fie accesate doar de persoanele care trebuie sa "repare" sau sa corecteze un defect sau un neajuns care pune probleme de sanatate in primul rand. De exemplu operatiile care se fac de nevoie gen retusare a deviatiilor de sept etc. Oricum, necesitatea unei astfel de interventii trebuie stabilita de un cadru medical specilizat care sa explice si sa cada de comun acord cu pacientul aspura situatiei, dar care ca si specialist sa expuna toate aspectele in mod corect pacientului, de asa natura incat acesta sa cunoasca absolut toate implicatiile unei astfel de interventii.

- Sportul si dieta fac minuni? Ai intalnit cazuri in cariera ta in care cei pe care ii antrenai sa slabeasca foarte mult si care, totusi, sa nu aiba operatii estetice sau nevoie de ele? Cand e absolut necesara lipoaspiratia?

- Daca vorbim de slabire din punctual meu de vedere lipoaspiratia nu este o interventie chirurgicala de slabit ci de ‘’modelat ‘’ pentru ca elimina grasimea localizata in diferite zone ale corpului. Este mai mult o metoda de retusare a corpului (si sunt foarte multe femei care apeleaza la acest tip de remodelare corporala). Si ca sa va raspund la intrebare - da , sportul si alimentatia corecta intotdeauna fac minuni. Cea mai mare minune este sanatatea. Aspectul fizic placut este un "efect" care vine la "pachet", pe langa starea de sanatate echilibrata si optima. Atata vreme cat se adopta programul de slabire corect, majoritatea covarsitoare a subiectilor nu au nevoie dupa aceea de operatii estetice care sa corecteze surplusul de piele de exemplu (un aspect des intalnit la persoanele care slabesc rapid si care de cele mai multe ori nu aplica in program si exercitiile fizice ci doar o drastica dieta).
In cariera mea nici un pacient de-al meu nu a avut nevoie de operatii estetice post slabire, deoarece pocesul de slabire a fost unul serios pus la punct , coroborat intotdeuna cu efort fizic special conceput si aplicat individual, pentru ca nu toti suntem la fel...

- Ce le recomanzi vedetelor, dar si celorlalti,care sunt antrenati de tine?

- Cei care sunt antrenati sub conceptul de fitness anti aging Cardio Mix au invatat lectia si stiu ce trebuie facut. Pentru cei interesati de persoana lor, de mersul bun familiilor si copiilor lor, le spun ca trebuie sa fie mereu in miscare. Miscare este cea care ne tine in viata. Trebuie sa priveasca miscarea, si mai ales miscarea pentru sanatate, cu importanta maxima, in primul rand pentru sanatate, si sa constientizeze faptul ca trebuie sa isi aloce un minim de timp pentru acest lucru. In acelasi timp fiecare sa faca un minim de efort pentru corectie si echilibru alimentar pentru a-si putea sigura starea de bine si de sanatate.