Pavel Stratan, cantaretul originar din Republica Moldova, lanseaza marti, 13 decembrie, noul album, "Amintiri din copilarie IV", primul dupa o pauza de 6 ani, impreuna cu Gazeta Sporturilor. Chiar pe 13 decembrie, Cezar, fiul lui Pavel, va implineste trei ani.
Artistul Pavel Stratan a oferit un interviu in exclusivitate pentru www.estiri.ro.

- Ce amintiri te leaga de copilaria ta?
- Toate! Cel mai mult imi placea cand fugeam la pescuit. Aveam 5 ani cand fugeam singur la pescuit si 7 ani cand am inceput sa ma duc cu prietenii la baltile vecine din apropierea casei. Cadoul pe care mi l-a daruit cineva in acea vreme era un ac de pescuit de care eram foarte incantat.
- Acum mai mergi la pescuit?
- Da, si acum mai merg la pescuit! Cand pescuiesc ma gandesc la copiii mei, la viitorul lor. Eu, prin ceea ce fac, ma gandesc numai la copiii mei. Nu cred ca m-as gandi la un business fara sa ma gandesc la copiii mei.
- Ai avut o copilarie frumoasa?
- Am avut o familie frumoasa si tata ma certa cand faceam prostii! Poate ca n-am avut ceea ce au avut toti copiii, dar copilaria mea a fost frumoasa. Cand aveam o pereche de adidasi ma bucuram nespus. Acum, cand intru intr-un magazin cu adidasi, nici nu ma mai intereseaza. Inainte era mai interesanta viata cand iti lipseau anumite lucruri.
- Ce iti doresti pentru copiii tai?
- Vreau sa le mentin bucuria copiilor mei! Copilul sa se bucure de ceea ce are si scopul este sa ii poti tine pe buze fericirea.
- Ce inseamna sarbatorea de Craciun pentru tine?
- Sarbatorile pentru mine inseamna fericirea copiilor. Cu cat e mai fericit copilul meu cu atat sarbatoarea e mai mare. Ma stradui sa-mi fac copiii fericiti si impodobesc impreuna cu ei bradutul. Cezar, fiul meu de trei ani, e foarte atasat de mine, dar si de sotia mea, Rodica. Am niste copii carora le place ceea ce facem noi: cantam, facem sport.
- Unde vei petrece sarbatorile?
- Voi pleca impreuna cu familia mea pe 23 decembrie in Irlanda, la niste prieteni romani, si ne vom intoarce in ianuarie. Poate apucam sarbatorile si la Chisinau, pe stil vechi.
- Ce cadouri de Craciun iti doresti sa primesti?
- Imi doresc sa primesc cat mai mult zambet si fericire de la copiii mei si o sotie intelegatoare.
- Tu si sotia ta, Rodica, va mai doriti copii? Desi cred ca e greu si cu doi copii...
- Cand e atat de frumos si armonie in familie niciodata nu e greu cu doi copii! Daca da Dumnezeu si alti copii e foarte bine!
- Unde concertezi zilele astea?
- Vineri, 9 decembrie, concertez la Bistrita si duminica, 11 decembrie, concertez la Zalau.
- Ce contine acest album proaspat lansat?
- Fiecare om intelege ca sunt patru coperte pe una singura. Multi dintre fani spun ca au toate piesele mele, dar nu e asa, pentru ca multe dintre ele sunt downladate de pe Internet. Asa ca acesta contine toate piesele mele. CD-ul contine jocuri de cuvinte, amintiri din copilarie, piese de dragoste si piese legate de bautura.
- Stiu ca nu bei si nu fumezi. E adevarat?
- Nu beau, nu fumez! Beau putin cate putin foarte rar (rade). Uneori, la pescuit, fumez o tigara, dar asta nu inseamna ca fumez.
- Te-ai intors din nou in Bucuresti. De ce?
- Da, asa este. Am stat patru ani la Bucuresti, intre 2004 - 2008, dupa aceea, intre anii 2008 - 2011 m-am dus din nou la Chisinau si acum, de cateva luni, am venit cu familia la Bucuresti. Ne-am intors la Bucuresti ca sa ne continuam activitatea. Cleopatra, fiica mea, este eleva la Scoala Olgai Gudynn, iar Cezar, fiul meu, e la gradinita Olgai Gudynn. Ambii copii beneficiaza de burse.
- Cat timp le acorzi copiilor tai? Ce iti place sa faci impreuna cu ei?
- Cu cel mic fac sport. Cel mai mult iubesc sa fac cu ei teatru, povesti, tot ce e legat de noi. As putea face un adevarat show in fata camerelor de luat vederi! Cleopatra scrie versuri si povesti si anul viitor va scoate un CD cu propriile ei cantece.
- Stiu ca Cezar, desi are doar trei ani, apare cu vocea pe albumul tau.
- Da, este adevarat: Cezar e si el cu vocea la piesele "O schimbare" si "Trei iezi", iar Cleopatra la trei piese de pe album.
- Crezi ca sufletul moldovenesc e cel mai frumos din lume?
- Fiind moldovean, nu pot sa ma caracterizez pe mine; moldovenii sunt foarte buni la suflet, au un suflet mare si sunt foarte generosi. Eu imi cunosc poporul meu si moldovenii sunt foarte primitori.
- Ce inseamna copiii pentru tine?
- Copiii inseamna totul, sunt pe primul loc in viata mea. Toate lucrurile le fac numai pentru copii!
- Cum te ajuta sportul ca artist?
- Merg la o sala de forta, la Jolie Ville. Vreau sa am un corp sanatos si sa arat in forma pe scena. Ma duc la sala de forta sase zile pe saptamana si lucrez cate o ora si jumatate - doua ore. Ma culc in fiecare seara la ora 23.00 si la ora 7.00 dimineata ma trezesc. Ma straduiesc sa fac aproape in fiecare seara asa. Niciodata nu m-am distrat in cluburi de noapte si nu ma duc in asemenea locuri pentru ca nu imi place sa dansez.
- Ai un regim de viata sanatos?
- Mananc salate, fructe, legume si mananc sanatos. Am 1,75 metri inaltime si 75 de kilograme.
- Sotia ta are ceva sa-ti reproseze?
- Nu, pentru ca sotiei mele ii place ceea ce imi place si mie. In 11 ani de cand suntem impreuna nu ne-am contrazis niciodata.
- Ce profesie are sotia ta?
- De cand s-a nascut Cezar, sotia mea, Rodica, sta acasa si are grija de copii. Ii asteapta sa se intoarca de la gradinita si de la scoala si se joaca impreuna cu ei. Rodica este de profesie inginer constructor si la Chisinau, pana sa se nasca Cezar, avea un salon de frumusete.
- Unde ti-ai cunoscut sotia?
- Am cunoscut-o pe Rodica intr-un camin studentesc, la Chisinau. Venise la ziua de nastere a unei prietene care ma invitase si pe mine.
- Cand ai stiut ca va fi sotia ta?
- A doua zi am stiut ca va fi sotia mea! Nu am tandalit-o si ne-am casatorit rapid.
- Stiu ca iti place fotbalul. Cu ce echipa de fotbal tii?
- Tin cu toate echipele de fotbal care castiga! (rade). Tin cu echipele de fotbal din Romania.
- Ce boxeur preferat ai?
- Boxeurul meu preferat este Bute pentru ca este de neinvins si e un om modest.
- L-ai cunoscut?
- Nu l-am cunoscut, dar imi imaginez cata munca trebuie sa depui pana sa ajungi sa reusesti. Ambitia e foarte importanta in sport!