Israel este o tara, care in 63 de ani de existenta a reusit sa se pozitioneze pe harta ca trend setter (impunerea unei linii de conduita, de moda, de idei; aceasta expresie este asociata cu ideea de modernism si actualitate). Din Israel sosesc astazi in Europa ideile de moda, bijuterii, produse cosmetice si make-up. Bijuteriile realizate de designeri israelieni cunosc un mare succes in Europa dar mai ales in Romania. Linia de bijuterii Thea are ca semn distinctiv semnele ebraice elad, uniune de litere din testamentul Kabbalah, a caror semnificatie si insiruire reprezinta protejarea si respingerea energiilor si fortelor negative.
Bijuteriile Thea sunt hand-made, din argint 925, sunt bijuterii personalizate, in care fiecare amanunt este purtator de noroc si aducator de energie pozitiva.
Laboratoarele Thea sunt un centru unic pentru dermatocosmetica, lansat in Bucuresti de Thea Haimovitz in anul 2007.
Calitatea tratamentelor Laboratoarele Thea este garantata de asocierea dintre medicii specialisti in microbiologie si dermatologie si produsele distribuite in Romania de catre laborator. Este vorba despre produse unice de ingrijire realizate in Israel si Elvetia, unele exclusiv adaptate pentru centrul din Bucuresti.
Thea Hamovitz este o femeie puternica si frumoasa, care a reusit sa aiba un business profitabil in Romania. Pe langa pasiunea ei pentru cosmetica si realizarea propriului brand de produse de ingrijire, Magiray, Thea si-a urmat o pasiune mai veche si a inceput o linie de bijuterii Kabbalah, de inspiratie religioasa.
Thea se inconjoara de prieteni adevarati pe care i-a dobandit in timp: Catalin Botezatu, Mirela Vescan, Gianina Corondan, Adina Buzatu si lista ar putea continua.

- Cum au luat nastere Laboratoarele Thea?
- A fost un proiect la care am visat . Laboratoarele Thea sunt un concept care promoveaza tratamente antiaging , diagnosticarea acneei intr-un mod complex si tratarea ei prin mijloace traditionale: produse dermatocosmetice performante pe baza de ingrediente naturale. Departamentul nostru de dermatocosmetica secondat de o echipa medicala ( dermatologie si laborator de microbiologie) impreuna cu produsele noastre minunate aduc pielii sanatate si tinerete fara batranete. Mi-am dorit cu Laboratoarele Thea sa continui viziunea unei doamne de exceptie care in anii 30 prepara singura creme folosind ingrediente naturale, extracte de flori, fructe si legume.
- Este o afacere profitabila?
- Orice afacere mentinuta prin viziune si perseverenta va aduce mai devreme sau mai tarziu satisfactii si profit. Exista in manualele de economie aprecieri grafice legate de business, timp si profitabilitate. La acest sfarsit de an Laboratoarele Thea vor sarbatori 4 ani in Romania . Consider ca suntem in graphic.
- Ai multi angajati?
-Pentru un business de dimensiunea noastra am un numar potrivit de angajati.
- Ce vedete din show-biz folosesc produse de la Laboratoarele Thea?
- Nu stiu daca este acum momentul sa mentionam nume de vedete.
Avem rezultate minunate in tratarea acneei cat si in tratamentele antiaging si din acest motiv multe vedete aleg sa foloseasa serviciile noastre.
- Stiu ca Gianina Corondan, care este si imaginea firmei, si-a remediat problemele dermatologice pe care le avea. Gianina arata minunat. Ce produse a folosit?

- Gianina este imaginea firmei de 4 ani. Ea a trecut cu noi tot procesul prin care trece orice pacient care ajunge la laborator. Investigatii, analize, lectii de dermato cosmetica pentru a cunoaste bine nevoile pielii, tratamente dermatocosmetice, folosirea produselor dupa o schita bine determinata. Este vorba despre produsele noastre foarte performante de curatare a pielii, care lasa pielea neteda, curata si hidratata, multe produse de hidratare si masti speciale profesionale folosite timp de 6 luni. A respectat cu strictete toate indicatiile noastre. Gianina este o frumoasa si are o piele de invidiat.
- Ce este, de fapt, acneea? Poti sa ne dai o definitie a acneei diferita de cea academica din manualele de dermatologie?
- Ca raspuns am sa parafrazez un pacient care a dat o definitie acneei in niste termeni accesibili, ne-medicali : " Acneea este o boala a pielii care, odata instalata, pleaca foarte greu sau nu mai vrea sa plece deloc ." . Acneea este o afectiune a pielii pretentioasa si scumpa masurata in timp si extra- atentie investita in stilul de viata ( alimentatie, ore de somn, igiena,etc) tratamente, medicamentie si produse. Si din punct de vedere financiar , acneea isi taxeaza singura pretul . In functie de disponibilitatea financiara persoanele cu acnee incearca pe buna dreptate diferite solutii. Am discutat cu persoane care au acnee de 10-15 sau 20 de ani si au investit in decursul anilor in tratarea acneei cat in costul mediu al unei masini. Acneea "aduce" cu ea de obicei cuperoza, denivelarea si pigmentarea pielii, cicatrice. Se considera ca jumatate de an de acnee activa pe o anumita zona a pielii este echivalentul a trei ani de imbatranire a acelei portiuni de piele.
Dupa tratamentul acneei, pielea poate ramane cu un aspect obosit si cu tendinta de ridare pretimpurie, desi varsta pacientului poate fi una tanara.
Specificul acneei este acela ca apare in pusee. Evolutia acneei are forma unei sinusoide, odata "sus" odata "jos". Tratamente urmate timp de 6-12 luni in urma carora pielea arata a fi vindecata, ne pot duce in eroare, si descoperim dupa o anume perioada de timp ca acneea reapare.
Tratamentul si dispensarizarea ( monitorizare) acneei se masoara in timp indelungat (24 de luni) iar boala poate fi considerate ca vindecata doar dupa acesti 2 ani.
Bineinteles ca insanatosirea pielii dupa acnee si reabilitarea ei poate avea loc mult inainte acestei perioade. Noi insa , pentru a asigura rezultatul definitiv dispensarizam pacientii cu acnee timp de 24 de luni.
- Cateva cauze ale acneei?
- Poluarea, stresul , ereditatea, alimentatia, nerespectarea igienei de baza a pielii , starile de nefericire si agitatie pot fi usi deschise catre acnee.
- Care sunt cele mai cautate produse la Laboratoarele Thea?
- In procesul de tratament exista pachete de tratamente care acopera o perioada lunga de timp.
Produsele sunt folosite doar de pacientii care au achizitionat pachetul de tratamente dermato cosmetice. Pentru ca produsele sunt foarte eficiente, am multe cereri de vanzare pe care nu le onorez deoarece produsele sunt extrem de eficiente. Sunt niste produse "inteligente" si pot fi flosite doar dup ace pacientul devine el insusi un specialist al propriei pieli. Unele dintre produsele noastre sunt inspirate de cosmetica de odinioara a anilor 30: de exemplu, spuma de curatare pe baza de castraveti care face minuni in curatare pielii si a ochilor.
Oricat machiaj ar fi aplicat pe fata, oricate impuritati ar trebui indepartate, aceasta spuma inlatura tot doar prin simpla aplicare si lasa pielea curata, moale , hidratata si catifelata.
Alte produse ar fi cele pe baza de botox, serum si creme care intineresc pielea si au effect cumulative. Folosite in mod regulat, efectiv incetinesc procesul de maturizare a pielii.
Sau produsul "vehicol" pe care l-am lansat impreuna cu Mirela Vescan si Alessandra Stoicescu la congresul Les Nouvelles Estetique, queens jeely, care duce in piele alte 7 produse si reconstruieste pielea din interior spre exterior.
Alt set de produse ar fi cele pe baza de floare de colt: serum, crema si crema de ochi. Sunt dupa parerea mea cele mai grozave produse de hidratare cu effect antiaging pe care le cunosc.
- Intr-un interviu pe care mi l-a acordat Catalin Botezatu recent mentiona ca foloseste doar creme de la tine. Si el si Mirela Vescan arata foarte bine. Ce creme folosesc ei?
- In functie de necesitatile pielii la ora respective, le recomand cremele. Oricum amandoi folosesc in mod regulat produsele de curatare, in special spuma , o varietate de produse de hidratare si nelipsita crema de protective solara SPF 30.
- Produsele de la Laboratoarele Thea sunt de ingrijire, realizate in Israel si Elvetia. Unele sunt exclusiv adaptate pentru centrul din Bucuresti?
- Da, unele sunt foarte concentrate si adaptate pentru centrul din Bucuresti.
- Care sunt cele mai cautate tratamente dermato-cosmetice de la Laboratoarele Thea?
- Lumea vine la noi pentru acnee , antiaging, tratemnte pentru hiper secretie de sebum, sau tratamente impotriva caderii parului, epilare definitive cu serum.
- Ce le recomanzi adolecentelor si femeilor din Romania? De ce anume trebuie sa tina cont?
- La varsta adolescentei: mersul la cosmetica. Atat baieti cat si fete ar trebui sa mearga la cosmetica de la aparitia primului cos sau de la varsta de 14-15 ani. In cazul fetelor si odata cu aparitia menstruatiei. Parintii ar trebui sa trateze cu multa seriozitate cosurile copiilor aparute la pubertate.
De binecunoscutul " si au am avut la varsta ta si cosurile vor trece singure" ar fi ideal sa-si trimita copiii la un specialist in dermatocosmetica.
La o varsta adulta/ matura, as recomanda doamnelor cu acnee sa aleaga un terapeut de incredere si cu intelegere si sensibilitate fata de afectiunea numita acnee. Tratamentul ar trebui sa fie cat de cat personalizat.
Cauzele acneei sunt diferite de la pacient la pacient. Exista cazuri de acnee cumva asemanatoare dar nici intr-un caz nu exista cazuri de acnee similare in totalitate. Trebuie ales un tratament efficient si cu dispensarizare ( monitorizare rezultate) de durata. Trebuies evitate tratamentele gen "scurtatura". Prezenta acneei de ani de zile pe fata unei persoane constituie dovada cea mai clara ca "scurtaturile" in tratamentul acneei nu functioneaza.
"Femeia la 30 de ani". Daca traia astazi, Balzac ar fi scris: "Femeia la 40 de ani". Ai nevoie sa arati bine si la 40 de ani! Asa ca trebuie sa iti cunosti bine pielea. Sunt femei care nu se demachiaza seara la culcare si dimineata arata bine, dar lucrurile astea se aduna: pielea are memorie! Are nevoie de produse care sa fie personalizate si o crema de pe raft nu poate sa-ti rezolve problema tie si altor 30.000.000 de femei din toata lumea. Cand ai o problema cu pielea mergi la specialist. -
- Sunt scumpe tratamentele de la Laboratoarele Thea?
- Tratamentele dureaza intre doua ore si doua ore si jumatate si sunt tratamente effectuate partial la patru maini: iti induc starea de somn, masaj pe punctele de reflexoterapie, masaj corporal si tratament dermatocosmetic.
Pretul este bine proportionat cu valoarea serviciilor oferite.
- Ce pasiuni ai?
- Studiu Kaballah- ceea ce a inceput acum 13 ani ca un hobby pentru bijuterii Kabbalah si s-a transformat in adevarata pasiune pentru studiu si principiile care le promoveaza, si pregatesc a treia colectie de bijuterii. Sport - alerg diminetile .
- Ce amintiri te leaga de Israel?
- O mare parte din viata mea a fost traita fizic, zi de zi in Israel. Inainte sa ma intorc in Romania ,Israel era locul pe care il consideram "acasa". - De Israel inca ma leaga toata casa si familia mea.
Astazi insa situatia este diferita. M-am reatasat atat de mult de Romania incat ma simt din nou acasa aici cat si acolo.
- Ai creat si linia de bijuterii Thea, din argint 925, ce are ca semn distinctiv semnele ebraice, uniune de litere din testamentul Kabbalah.
Sustii ca sunt aducatoare de noroc si de energie pozitiva. Crezi ca aceste bijuterii cu cristale ne pot si vindeca de unele afectiuni?
- Este o intreaga filosofie! In Testamentul Vechi exista 72 de grupari de litere care reprezinta energie superioara si cum doreste Universul sa ne vada pe noi. Noi venim pe lumea asta ca sa putem sa avem copii sau, de exemplu, mesajul pe care il promova Madonna: sa tii ego in spate si sa promovezi modestia sau alta referire: sa traiesti bine in cadrul familiei tale si sa te intelegi bine cu cei din jur. Aici vorbim de lucruri clare care, in comuniunea lor de litere, asa cum sunt facute, sunt sfinte. Eu aleg mesajul acestora.
Daca tu esti acolo sa vibrezi la un asemenea mesaj, atunci ti se si intampla. Kabbalah este un hobby pentru mine. Iisus a fost un mare kaballist. Kabbalah este o modalitate de a gandi, de a intelege lumea si de aici au inceput astrologia, numerologia.
Kabbalah a fost tinuta ca o stiinta secreta pentru ca lumea nu ar fi inteles ce sa faca cu ea, pentru ca oamenii se leaga mai ales de lucrurile fizice si pe care le vede cu ochiul liber. Kabbalah se refera mai mult la ce percepi: lumina care iti vine din afara (de la Creatorul Universului), de cum percepi viata cu vocea ta interioara, atunci cand ai o idee si arzi sa o faci. Iar in viata de zi cu zi, ca business, sa-ti iei oameni cu care nu trebuie sa ai un contract (ceea ce e foarte naiv si copilaresc in Romania, dar se poate fara bani la mijloc). Te vei mira cati oameni te pot promova asa, fara bani! Trebuie sa stii ca, si intr-o lume care se dezintegreaza, oamenii se simt foarte bine in prezenta ta, a adevarului si a luminii.
- Cati adepti ai filosofiei Kabbalah ai atras de partea ta? La evenimentul de lansare a bijuteriilor Kabbalah l-ai invitat si pe Oreste.
- Foarte multa lume a venit atunci! Toti prietenii mei sunt cu Kabbalah, toti au bijuterii Kabbalah. De 2 - 3 ani eu nu am vandut bijuterii Kabbalah, ci le-am facut cadou. I-am facut cadou si lui Paul Young o bijuterie Kabbalah, pe care a purtat-o la gat la un concert, in Israel. Am trimis si la nunta regala bijuterii Kabbalah. Din iarna asta lucrurile se vor schimba: voi incepe sa si vand bijuterii Kabbalah. O parte din filosofia asta spune ca intai trebuie sa dai ca sa primesti, daca vrei sa-ti mearga bine. Daca dai, ai doua variante: 1. ori primeste cineva care merita si atunci trezesti un sentiment frumos in el si iti da tot ce are ca sa te vada pe tine fericit si 2. oferindu-le, acela este pretul care sa te scape de persoane care nu te merita.
Cand am venit in Romania au fost multi oameni langa mine. O parte dintre ei au ramas alaturi de mine, iar pe altii nici nu i-am mai vazut. Ma inconjor de oameni buni: Catalin Botezatu, Adina Buzatu si Mirela Vescan.
- De cand ai atractia pentru cristale?
- Tatal meu a fost geolog si intotdeauna am stiut ca ele au o putere. Parintii mei i-au oferit sorei mele, Silvi, cand a implinit 18 ani, un inel din aur vechi cu o piatra verde. Am fost fascinata de acea piatra si i-am zis mereu ca i se potriveste.