Diana Matei, solista ansamblului Profesionist al Armatei si a tarafului Cleante, este absolventa de Conservator, studenta la UNATC - anul 2, la Doctorat anul 2 la Conservator.
De curand, a fost aleasa ca vector de imagine a unui salon pentru linia profesionala de produse styling Label M - a academiei britanice Tony & Guy.
Diana este absolventa a liceului Dinu Lipatti. Apoi a urmat Conservatorul, sectia canto si muzica bizantina. In prezent este anul 2 la Doctorat si studenta anul 1 la UNATC. In prezent, are un proiect cu Silviu Biris si Taraful Cleante.
In scurt timp va lansa primul album. Va fi o noutate pe piata muzicala fiindca ea combina muzica lautareasca cu jazz, rock si pop, practic reorchestrata pe ritmuri moderne.
A luat premiul I la Festivalul International de la Venezia " Voci senza confini".premiul II la Festivalul International de Muzica organizat de Balsoi Theatre Moscova. A cantat la Festivalul International Biblos -Beirut alaturi de Jose Fernandes, Boney M, Demis Roussos interpretand muzica (pop, dance, jazz manoush). A fost invitata de onoare sustinand un concert cu ocazia Sarbatorilor Pascale la Ambasada Romaniei de la Bruxelles alaturi de Mihai Tristariu si un miniconcert la Parlamentul European.

- Cum ai ajuns sa colaborezi cu actorul Silviu Biris? Stiu ca ai un proiect cu el. Despre ce este vorba?
- Marian Cleante, liderul actualului taraf, a fost, sa zicem, numitorul comun. Silviu dorea sa readuca in prim plan muzica veche lautareasca, impreuna cu un taraf. Asa a luat nastere la vremea aceea, ceea ce se numea "Taraful Bucuresti" si care il avea ca si component pe Marian Cleante, cat si alti instrumentisti renumiti. Eu colaboram cu Marian Cleante ca solista vocala. Asa m-am cunoscut cu Silviu care a remarcat potentialul meu, aratandu-se incantat de vocea mea si de lejeritatea cu care pot jongla cu diferite stiluri muzicale si am inceput sa colaboram. In iarna aceasta, impreuna cu taraful Cleante si Silviu Biris voi sustine un concert la Monte Carlo.
- Vei lansa in curand primul album din cariera ta. Combini muzica lautareasca cu jazz, rock si pop, practic reorchestrata pe ritmuri moderne. De unde aceasta alaturare de genuri muzicale?
- Tin foarte mult la traditie! In acelasi timp sunt constienta ca pentru a apropia tinerii de muzica veche, trebuie, intr-un fel, sa o updatezi, asa ca am imbinat aceste stiluri si a iesit un produs care a primit multe laude si aprecieri. Mi-as dori foarte mult sa ii pot determina pe tinerii din zilele noastre sa se apropie mai mult de muzica veche, de calitate.
- Ai cantat la Festivalul International Biblos - Beirut, alaturi de Jose Fernandes, Boney M, Demis Roussos interpretand muzica (pop, dance, jazz manoush). Cum ti s-au parut aceste personalitati?
- Spre deosebire de multe vedete de la noi, am remarcat in cazul celor mai sus mentionati, o mare modestie si lipsa de infatuare. Spre exemplu, Demis Roussos este un artist constient de valoarea lui, insa lipsit de dorinta de a -si arata calitatile tot timpul sau de a epata. Are acea simplitate care nu poate decat sa onoreze un artist.
- Faptul ca am avut sansa sa ii cunosc si sa impart pentru cateva momente scena cu ei, m-a onorat foarte tare. Am invatat din atitudinea lor ca niciodata un artist nu trebuie sa doreasca sa demonstreze ceva atunci cand canta, nici sa pozeze, asa cum se intampla pe aici, ci pur si simplu sa traiasca emotia a ceea ce face si sa o transmita cat mai autentic, publicului.
- De curand ai fost aleasa ca vector de imagine a celui mai complex centru estetic Chic Salon, pe linia de produse de styling Label M. Cati bani si cat timp acorzi ingrijirii corporale?
- Este adevarat ca am aceasta colaborare pe acest segment. Imi place sa fiu cocheta, ca oricarei femei, nu sunt insa o impatimita a imaginii. Lucrurile bine facute sunt cele in care exista masura.
Investesc sume rezonabile in intretinerea mea, nu va asteptati sa folosesc creme cu aur si impachetari costisitoare, de ultima fita. Imi place sa-mi ofer momente de rasfat, fiindca am o munca foarte solicitanta, cu receptii dese si evenimente unde cant live, ore intregi.
- Cam o data pe sapatamana, merg la Chic Salon, unde alternez diferite tipuri de masaje si tartamente de slabit. In ce priveste hairstyling-ul, aici investesc mai mult, fiindca meseria mea impune o atentie sporita la acest capitol. Tot cei de la salon se ocupa de coafurile mele care ocazioneaza tot felul de complimente.
- Cum ai ajuns sa colaborezi cu cei de la Chic Salon? Da-mi cateva detalii in acest sens (adresa salonului, ce produse folosesti de la ei).
- Mergeam la acest salon de ceva vreme, fiindca stiam ca au produse profesionale foarte bune si pentru ca stylistii de acolo stiau intotdeauna ce doresc. Ma intuiau foarte bine. Asa am ajuns sa colaboram pe aceasta linie de hairstyle.
Saloanele Chic sunt amplasate in mai multe zone. Eu merg la cel de pe strada Duzilor, nr 22, foarte aproape de Calea Calarasi. Sunt indragostita de toate produsele profesionale pentru ingrijirea parului, Label.m. Sunt dependenta de samponul si balsamul organic, de Dry Shampoo, samponul Spray pe care il am in permanenta cu mine si care e o minune, atunci cand vrei sa obtii un par curat si stralucitor, in cateva secunde.
De asemenea, folosesc Hold&Gloss, care fixeaza coafura si ofera o stralucire incredibila.
- Ai sustinut un miniconcert la Parlamentul European. Cum ai fost aleasa sa canti acolo?
- Nu stiu ce a determinat, concret, selectia noastra. Noi am fost contactati de catre Doris Mircea, actualul purtator de cuvant M.A.E si ni s-a propus sustinerea acestui miniconcert, unde au mai fost invitati cativa artisti.
- Ai un iubit? Ce pasiuni comune aveti? Cum va petreceti timpul liber?
- Da, am o relatie de foarte mult timp, fiindca stabilitatea imi ofera un mare echilibru. Una dintre pasiunile noastre comune este muzica. Ne plac cam aceleasi genuri! Cand am putin timp liber, sunt adepta serilor linistite in familie, bucurandu-ma de un film bun sau o conversatie placuta, in compania iubitului. In rest, ne place sa calatorim, sa vizitam locuri incarcate de istorie, sa aflam povestile lor si sa cunoastem oameni noi.
- Ce faci pentru a te mentine in forma? Practici vreun sport, mergi la sala?
- Incerc sa ma mentin in forma, fiindca in adolescenta, am suferit, avand cateva kilograme in plus. Asa ca acum mi-am impus un regim de viata cat mai echilibrat. Merg la sala de 2 ori pe saptamana, unde alternez kangoo jumps, aerobic si dans sportiv. Se intampla insa, sa nu pot ajunge la sala, dar, ca sa compensez in ziua aia, merg pe jos, cat mai mult.