Mihaela Serban va realiza Gala Suflet pentru Romania (Teledon) sambata, 5 iunie, intre orele 19.00 - 23.00, eveniment ce se va difuza la TVR3 si la TVR International.
GALA SUFLET PENTRU ROMANIA este cel mai mare teledon al vedetelor din Romania.
- Vei realiza Gala Suflet pentru Romania, teledonul cu strangere de fonduri pentru copii orfani, pentru constructia centrului din judetul Arad. Da-mi mai multe detalii despre evenimentul acesta.
- Foarte curand va avea loc acest eveniment, pe TVR3, impreuna cu regionalele tvr -TVR TIMISOARA, TVR CLUJ,TVR IASI, TVR TG MURES,TVR CRAIOVA si TVR International! Ne pregatim intens, pentru ca se vor organiza gale teledon in taote aceste orase din tara. Este foarte multa munca. Eu iubesc cuvantul ordine - in toate sensurile si vreau sa iasa foarte bine. Imi doresc inca o gala de succes din aceasta campanie "Suflet pentru Romania" si sper sa fie o gala care va dainui multi ani de aici inainte. Oamenii au iubit toate proiectele realizate de mine, toate au avut succes si au rezistat.
- Impreuna cu cine vei realiza acest teledon?
- Teledonul va fi facut cu mai multe fundatii ale campionilor mondiali si sportivilor de valoare. Este un format complex.
Fondurile se vor strange si prin ASOCIATIA VIATA COPIILOR, dar si prin Fundatia CASA CAMPIONILOR (Octavian Bellu si Mariana Bitang), doi oameni de succes, doua valori, la care eu tin enorm, dar si prin Fundatia Gheorghe Hagi, regele fotbalului, cel mai iubit sportiv al tuturor timpurilor, iar surprizele vor continua.
Se vor face donatii in functie de dorintele publicului si de popularitatea valorilor invitate.
Va fi cea mai frumoasa gala teledon din Romania cu strangere de fonduri. Romania nu a vazut acest model de emisiune pana acum acest format.
Mi s-au alaturat 400 de personalitati.
- Te-ai facut remarcata foarte mult in ultimii sase ani si prin realizarea galelor de succes foarte cunoscute la nivel national, fiind difuzate ca programe de televiziune si a mai multor campanii pentru copii. Ai reusit sa aduci in atentia publicului peste 500 de celebritati. Cum ai reusit sa faci aceste proiecte stiut fiind faptul ca invatamantul romanesc este afectat si nu are fonduri pentru a sustine asemenea programe, deci din salariul si cariera unei profesoare sau asistant universitar cum esti tu nu este suficient?!
- Am intrat in lumina reflectoarelor la o varsta frageda de 16 ani, initial m-am facut remarcata ca frumusete, am castigat multe concursuri de frumusete, apoi am facut multe foarte multe reclame si campanii de imagine, dincolo de munca din moda. Aceste lucruri m-au ajutat sa castig destui bani, pe care, sincer, ca profesor, nu i-am castigat! Am avut contracte de imagine cu sume impresionante si am investit apoi in gale si in programe, care mi-au adus in primul rand mie o mare bucurie sufleteasca! Am avut si perioade grele! Viata si activitatea mea au fost intrerupte de un grav accident de masina in care era sa-mi pierd viata, dupa care mi-am revenit foarte greu. Dar oamenii mi-au fost aproape si m-au inteles! Foarte multi oameni de valoare m-au ajutat. In tot acest timp, am hotarat sa raman cu picioarele pe pamant si sa-mi termin studiile universitare. Am absolvit Universitatea de stat - Biochimia - si apoi Academia de Radio si Televiziune, in afara unor cursuri de specializare in mangement, marketind si publicitate,. Am decis sa invat cat mai mult. In acest timp am lucrat si ca profesor la cateva mari colegii din Bucuresti si am avut recomandari universitare, pentru ca imi luasem licenta cu note foarte mari, dar am fost un timp si inspector biochimist in Primaria Capitalei.
Dupa aceea mi-am dat seama ca, in afara muncii la catedra, ca profesor, ma fascineaza munca de televiziune, dar nu neaparat sa fac o emisiune oarecare saptamanala, la televizor sau zilnic.
Doream altceva! Programe mari, cu multe celebritati, cu adevaratele valori si modele de viata ale Romaniei, cu oamenii care definesc, in adevaratul sens al cuvantului, o tara frumoasa cum este Romania. Am luptat foarte mult sa readuc in atentia publicului acesti oameni de valoare, care fascineaza prin personalitate si reusite in viata. Sufar, intr-un mod personal, foarte mult cand aud ca se mai stinege o stea a Romaniei, un mare actor sau un om de televiziune! Sa nu uitam de domnul Gheorghe Dinica sau domnul Valeriu Lazarov, carora le-am decernat ultimele premii.
Am reusit sa fac 12 mari editii speciale de mare succes: Gala Femei de succes, Gala Celebritatile Anului, iar de curand am lansat un alt proiect, Gala Umanitatii, unde am lansat Campania Suflet pentru Romania, care aduce in atentie personalitati care construiesc pentru noi. Impreuna cu presedintele unui juriu de celebritati, care este Gheorghe Zamfir, si un vot al publicului, am definit cativa ambasadori ai umanitatii in Romania. Am facut acest lucru pentru a impulsiona acesti oameni valorosi sa mai faca fapte bune pentru Romania.
- Care sunt cei care ti-au influentat cariera?
- Cred ca oamenii care m-au ajutat cel mai mult in viata si mi-au fost alaturi sunt cei din familie: tata, mama si fratele meu, care are la randul lui o familie superba! Un mare respect in cariera mea il am pentru Cristian Topescu, care mi-a fost un model in munca, de a prezenta programe mari de televiziune, nu doar de a realiza si a fi implicata in organizare.
In organizare m-am implicat pentru ca sunt si profesor, iar profesorii sunt intotdeauna foarte bine organizati, munca de profesor se traieste cu ochii pe ceas.
Cristian Topescu este pentru mine prima personalitate careia trebuie sa-i multumesc pentru tot ce m-a invatat despre televiziune si pentru toate sfaturile bune pe care mi le-a dat. El m-a sfatuit inca din 2004 sa evit excesul in viata, chiar si aparitiile publice exagerate in mass-media, sa am grija de viata mea personala, cu imaginea si sa astept cu rabdare sa mi se recunoasca munca, deoarece succesul capatat cu greu, dupa multi ani de munca, va aduce mai mult respect si va dura.
A avut dreptate. Am evitat tot ce mi-a spus, am aateptat sa cresc si sa invat pe parcursul acestor ani. Am selectat invitatiile, aparitiile in media, am refuzat aparitii in anumite emisiuni si sa prezint anumite emisiuni care nu mi se potriveau. Am considerat ca trebuie sa pastrez o nota eleganta ca la gale si sa revin in casa oamenilor mai rar, dar cu programe de succes.
Am invatat de la cel mai bun om de televiziune si cel mai mare comentator sportiv al Europei, nu doar al tarii noastre, cum este Cristian Topescu, care a fost secretul prin care a reusit sa sustina peste 5000 de transmisii live. Nu are egal! Nu cred ca vreo generatie viitoare il va putea egala profesional pe Cristian Topescu. Este alaturi de mine si vom prezenta impreuna si teledonul Suflet pentru Romania pe care il realizez live la TVR3 si TVR International.
- Ce alte realizari ai mai avut anul trecut?
- Daca ma gandesc la anul trecut cred ca pentru mine anul 2009 a inceput cam dificil, cu cateva probleme de sanatate care se datorau si programului incarcat! Dar personal mi s-a intamplat un lucru frumos pastrat doar pentru sufletul meu. Apoi gala CELEBRITATILE ANULUI, care mi-a adus o mare satisfactie sufleteasca, deoarece au paticipat peste 140 de celebritati.
Am adus in atentia publicului aprobarea Registrului Unic pentru donatori de celule stem, pe care o cerusem si eu, in afara campaniei incepute de PRO TV. Eu ii felicit pentru initiativa, dar am luptat si eu in felul meu, in urma aprobarii s-au operat in tara peste 40 de copii bolnavi de leucemie.
Exact in seara galei realizate de mine, Primul Ministru, Emil Boc, a aprobat Registrul Unic si a anuntat in exclusivitate acest lucru anul trecut, pe 1 iulie. Consider ca este o onoare sa ai, atat ca om de televiziune, dar si ca profesor, o astfel de rezolvare din partea Guvernului, exact in ziua galei. Am mai ajutat personal mai multi copii bolnavi de leucemie, fara sa fac prea mult caz public din gestul meu. Important este ca am rezolvat cateva dosare la timp.
As dori sa mai amintesc inca o data publicului sub aceasta forma sa doneze cu incredere celulue stem. Procedeul nu este dificil si nici dureros. Cred ca fetele sau presupusele vedete de prin Romania ar trebui sa-si puna mai mult problema existentiala, atat a vietii lor, cat si si a altor oameni sau copii. Ar trebui sa doneze celule stem, sa ajute, nu sa isi puna silicon sau sa-si faca operatii estetice, sa-si complice viata si sa bata presa la cap sa scrie despre viata lor. Consider ca aceste" presupuse vedete" promovate cu alai de presa ar trebui sa puna mana pe carte si sa citeasca ce insemna prezenta unui corp strain in organism. Le trimitem mai bine sa doneze celule stem decat sa-si complice propria viata pe care le-a dat-o Dumnezeu sanatoasa, afectand-o cu silicon, acid hialuronic sau botox! Fetele acestea nu au citit, nu stiu ce pot pati in timp. In plus, cred ca au probleme mari cu credinta.
- Cat timp va dura teleldonul si sub ce reguli va functiona?
- Teledonul va dura cinci ore si este un program maraton pentru copii. Vor fi invitati sa cante mari artisti romani, laureatii galelor realizate de mine, printre care Gheorghe Zamfir cu taraful lui, cu un moment surpriza, apoi academicianul Dumitru Farcas, Irina Loghin, Nico,Vlad Mirita, Matilda Pascal Cojocarita, Lia Lungu din America va veni special, Jennifer Crestol - artista americana, momente superbe cu copii, momente surpriza cu mari artisti romani, peste 400 de celebritati, oficialitati. Mentionez faptul ca Prim Ministrul Emil Boc si-a anuntat prezenta si speram si confirmarea presedintelui Traian Basescu, daca fi posibil sa ne integram in agenda acestuia, care este extrem de incarcata.
- Ce tinuta vei purta la Gala Suflet pentru Romania?
- Voi proceda asa cum am mai procedat. Voi licita rochiile imbracate in caz umanitar. Voi imbraca o rochie superba oferita de MARIAGE A PARIS, pe care eu o reprezint, care valoreaza 10.000 de euro.