Actrita Monica Davidescu este pasionata de teatru, insa are suficient timp si pentru alte lucruri legate de ea, de familie sau de cealalta latura a sa, filmul. Este casatorita tot cu un artist, cu Aurelian Temisan. S-au cunoscut la un spectacol, cand acesta i-a adus un buchet de flori dupa ce, un timp indelungat, a admirat-o profesional. O puteti vedea jucand pe scena Teatrului National si pe scena Teatrului Metropolis.

- Teatrul te acapareaza complet?
- Fac cu pofta tot ce tine de teatru si chiar imi pasa poate prea mult de fiecare detaliu, uneori sunt invinuita ca incerc sa repar si lucruri care nu tin de mine, ca incerc sa gasesc solutii sau ca ma enervez la intarzierile colegilor, dar asa sunt eu pentru ca imi place meseria asta si o respect si incerc sa-i fac si pe ceilalti sa inteleaga asta. Am insa si suficient timp pentru alte lucruri, pentru mine, pentru familie, pentru cealalta latura a muncii mele, filmul. Nu ma plang, si nici nu cer mai mult. Exista cineva care sa fie ideal de la inceput pana la sfarsit? Sunt un om realist si nu astept idealul de la oameni, asa ca nu pot raspunde franc la intrebare. Sunt multi actori si actrite care pentru un rol sau pentru o perioada chiar au fost cei mai buni. In aceste conditii orice ar fi facut persoana respectiva parea nemaipomenit, orice fel de viata ar fi avut, indiferent de familie, pozitie sociala, statut. Asa ca nu-ti voi creiona un portret al idealului. Nu stiu daca exista.
- Ce simti cand esti oprita pe strada de admiratori?
- Respect. Reciproc de cele mai multe ori.
- Cum este sa fii casatorita tot cu un artist precum Aurelian Temisan?
- E foarte bine, pentru ca nu mai trebuie sa stau zilnic sa-i explic de ce se lungesc foarte mult zilele de filmari, de ce trebuie sa filmez noaptea, de ce trebuie sa plec in diverse perioade prin tara sau prin lume, cand nimeni nu are vacanta, de ce ma framanta o problema care apartine de fapt personajului, de ce am nevoie de liniste, sau de ce ma trezesc noaptea sa scriu ceva, sau sa caut ceva intr-o carte, de ce ma imbratisez sau ma sarut cu un coleg pe scena sau in film. Trece prin stari asemanatoare cu ale mele si atunci ne e usor sa ne respectam si sa ne intelegem.par
- Cum l-ai cunoscut pe sotul tau?
- Eu prezentam un spectacol in care el canta. Am avut o relatie profesionala pana cand a venit el cu un buchet de flori si m-a invitat la concertul sau, unde i-am cunoscut totodata parintii. La doua luni dupa eram impreuna si suntem si acum.
- Tu si sotul tau ce pasiuni aveti?
- Animalutele noastre, Agatha (prima noastra catelusa,pincher metis), Cupi (catelusul pe care l-am adoptat initial pentru a-i face tratamentul dupa ce fusese muscat de un alt caine mai mare, si care, evident, a ramas la noi, pincher Australian si el) si Trotki (pisicul persan pe care il avem de 5 ani).
- Stiu ca iti place sa fii inconjurata de prieteni. Din ce domenii iti selectezi prietenii?
- Am prieteni buni actori, cantareti, arhitecti, medici, barmani, casnici, patroni, someri, elevi, studenti, simplii muncitori.
- Care este profesiunea ta de credinta?
- Actoria.
- Pentru iubitorii de teatru, in ce spectacole poti fi vazuta acum?
- La Teatrul National Bucuresti invit cu mare placere publicul la toate spectacolele si in mod special la cele in care joc, Visul unei nopti de vara, in regia lui Felix Alexa, Molto gran impressionne, Comedia Norilor, Sanziana si Pepelea, toate trei in regia lui Dan Tudor. In acelasi timp va invit cu drag la spectacolele Teatrului Metropolis: Celalalt, regia Carmen Vestemeanu, Pijamalele, regia Emi Parvu, Fantoma Dragostea mea, regia Puiu Serban.
- Dupa "Vine politia!" si "Cu un pas inainte", exista un proiect tv in care ti s-a propus sa joci?
- Dupa aceste seriale a venit criza si in televiziuni. Nu se mai fac serialeca acum doi trei ani, pentru ca sunt costisitoare. Au ramas doar cateva in picioare. Televiziunile s-au axat mai nou pe emisiuni cu teme de scandal la care pot veni toti sa vorbeasca orice si care nu costa mult, iar invitatii nu sunt platiti. Asa ca, unde sa ma duc? Nici castinguri nu se mai fac, din pacate.
- Esti o femeie norocoasa. Exista o reteta a succesului tau?
- Fiecare om se naste cu norocul lui si cu crucea lui de purtat. A unora e mai grea, a altora mai usoara. Dar stii cum se spune, ,, sa nu dea Dumnezeu omului cat poate sa duca’’, dar Dumnezeu e bland si ne ajuta mai mult decat ne dam seama.
- Cum si cand au inceput demersurile tale pentru protejarea cainilor fara stapan?
- In urma cu doi ani, cand primaria a inceput campania de sterilizare care insa nu a fost facuta in masa, asa cum trebuia, si care nu a fost suficient dr bine promovata ca sa afle toti iubitorii de animale si sa duca la sterilizat cainii de langa blocuri si de pe maidane. Sper ca aceste nereguli sa fie rezolvate si sterilizarea sa se faca de acum incolo cu eficienta maxima pentru ca e singura solutie.
- Care sunt lucrurile care te deranjeaza in Bucuresti si ce ai schimba in acest sens?
- As obliga marile centre si intreprinderi sa aiba tarcurile lor de caini sterilizati, as oferi o suma pentru mancarea cainilor celor care au curti si pot tine cativa caini de pe strada. Dar as mai asfalta cu asfalt de calitate toate strazile ca sa nu se mai strice asa de repede si as ingropa cablurile care atarna nebuneste prin toti stalpii.

Monica Davidescu este casatorita cu Aurelian Temisan
Calitati: competitiva, comunicativa, cu talent de a improviza pe scena, fotogenica, telegenica
Ii plac dansul si inotul
Studii: U.A.T.C. - Universitatea de Drama si Cinematografie, Bucuresti (1994 - 1998), la clasa profesorului Grigore Gontapar
Din 1998 - angajata a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti
Piese in care a jucat: Take, Ianke si Cadir - Ana, director - Grigore Gonta, "Chicago" - Roxie Hart - regia Ricard Reguant, Machinal - Helen Jones, director - Alexander Hausvater, Jocul dragostei si al intamplarii (The Game of Love and Chance - Miravaux) - Silvia, director - Felix Alexa, Cadavru Viu - Liza, director Gelu Colceag, Mofturi la Union
dblquote - Fifi, director - Gelu Colceag, "Crima pentru pamant
dblquote - Daria, director - Grigore Gonta, "Apus de soare" - Doamna Maria, regia Dan Pita, "Visul unei nopti de vara" - Hellena, regia Felix Alexa, "Hic Sunt Leones" - Manechin, regia Dan Puric, "Sanziana si Pepelea" - Muma Padurii - regizor Dan Tudorpar
Colaborare teatru - "Celalalt", la teatrul Metropolis, -Ea - Regia Carmen Vestemeanu
"Tinerete fara batranete si viata fara de moarte", regia Dan Tudor
"Micul Paris" Circul Globus - Mimi, regia Brandusa Novac
1999 - 2000 - The Daya Troup - Copilul Divin (The Divine Child), director - Chris Simion
Filme:
PRO TV - "Cu un pas inainte" - rol principal intr-un serial de maxima audienta - profesoara de balet Edith Dinescu, 2005
"Ticalosii" - rol principal feminin, regia Serban Marinescu
2004 - "Fix Alert", parte secundara, regia Florin Piersic Jr.
2001 - "Frumoasa calatorie a ursilor Panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt - director - Jon Gostin, The National Television Theatre
1997 - "Omul Zilei", director Dan Pita