Palatul Telefoanelor, cladire care face parte din patrimoniul arhitectonic national, a fost redeschis miercuri in prezenta mai multor oficialitati. Lucrarile de renovare au inceput acum zece ani si au costat operatorul national de telefonie fixa RomTelecom 8 milioane de euro, potrivit directorului tehnic al companiei, Silviu Vasile Cazacu.
“In timpul operatiunilor de renovare a fost consolidata structura de rezistenta, au fost reabilitate fatadele si spatiile de la parter si etajul opt, care constituie obiect de patrimoniu. De asemenea, au fost modernizate si reconfigurate toate celelalte spatii cu destinatie tehnica si de birouri“, a spus Cazacu.
Reamintim ca lucrarile de constructie la Palatul Telefoanelor au inceput in toamna lui 1931, cladirea fiind data in folosinta in aprilie 1933. In perioada anilor ’30, cladirea de 52 de metri era considerata cea mai inalta constructie din Bucuresti.
In prezent, imobilul este sediul administrativ al Directiei Regionale de Telecomunicatii Bucuresti si adaposteste unele din cele mai importante echipamente de telecomunicatii ale RomTelecom.
In paralel cu lucrarile de renovare, pe parcursul lui 2004 si 2005 s-a modernizat si reteaua de telecomunicatii a Bucurestiului si din zonele limitrofe.