O mare concentrare de pasiune inovativa si tradiții. Locul unde tehnologia, proiectarea, maiestria artei florale, accesoriile deco si noile realizari alimenteaza dialogul dintre natura, inovație, creativitate, arhitectura si frumusețe.
In cautarea de idei, soluții si piețe noi.
Cea de-a cincea ediție a expozitiei Myplant & Garden va fi un adevarat festival de verde, flori si peisaj.
Peste 4,5 hectare de pavilioane din complexul expozițional Fiera Milano-Rho vor fi transformate intr-o mega-sera in care padurile urbane si pajistile curcubeu, spectacolele de flower-fashion si de robotica avansata, amenajarile care promoveaza green-living-ul si noile propuneri de proiecte vor intampina vizitatorii din intreaga lume.
Pregatita sa reuneasca si sa relanseze cea mai buna tradiție a pepinierelor de flori din Italia, Myplant si-a asumat imediat semnificațiile colosalului spectacol mediteraneean din lumea verde, reamintind si redand un loc de prestigiu absolut elitei internaționale din sector.
Cele mai bune producții, cele mai importante marci, protagonistii pieței si culturii verzi se vor regasi, dupa un dialog neintrerupt de 362 de zile, pentru satisfacerea dorinței si nevoii de a-si strange mainile, de a participa la un maraton de evenimente si de a activa noi sinergii.
Participarea la Myplant iseamna posibilitatea de a atinge cele mai frumoase plante din lume, de a vedea maslini seculari, gradini de diferite marimi si bonsai mamut, de a discuta cu marii experți ai naturii, de a va pune la curent cu cele mai recente noutați din sector, de a descoperi cele mai noi inovații tehnice, tehnologice si estetice, de a va plimba pe langa rauri de flori, pe carari de arbusti si cactusi monumentali, de a admira miile de ghivece si vase decorative, de a savura cele mai vechi fructe si de a atinge cu mana noi hibrizi.
Inseamna cunoasterea celor mai recente servicii si masini de ultima generație, dialogul cu maestrii ai proiectelor si ai celor mai originale tehnici de construcție si aprofundarea tuturor aspectelor legate de profesiile din filiera verde.
Totul in 45.000 de metri patrați, densi si plini de viata. In 3 zile, fara intrerupere. Printre 700 de marci, incontinua crestere. Printre zeci de intalniri, de cel mai inalt nivel.
Sunt amenajate sapte zone speciale: Landscape Area, Decor District, Zona Motorgarden, Zona Verde Sportivo, Garden Center New Trend, Zona Sistema Albero, UGM.
Landscape Area, Zona de peisaj va acoperi o parte din pav. 20, rezervata pentru lumea proiectarii, peisagisticii, reabilitarii si regenerarii urbane cu spații verzi si a cladirilor ecologice (green building).
Decor District, Districtul Decor, pav 12, este vitrina internaționala a decorațiunilor florale si a imbinarii perfecte dintre arta decorativa si moda, muzica si artizanat.
La Motorgarden, pe langa vitrina de expunere din ce in ce mai importanta din pav 20, va fi rezervata o zona externa, in aer liber, pentru testarea echipamentelor si a masinilor.
Zona Verde Sportivo va fi una dintre noutațile celei de-a 5-a ediții. Un teren de sport (fotbal, golf, atletism, pista pentru biciclete) in pav 20 va constitui cadrul si fundalul pentru o serie de intalniri tematice cu cațiva dintre cei mai cunoscuți protagonisti din Italia.
Garden Center New Trend, evenimentul must al expoziției, va oferi concepte inovatoare scenografice si expoziționale si o gama larga de noutați.
Cu Sistema Albero, o alta noutate a ediției, Myplant intenționeaza sa abordeze tema arboricola la 360 ° cu ajutorul celor mai mari experți din sector si oferind spațiul pentru o serie de probe practice de intervenție asupra copacilor.
UGM - Urban Green Management - reuneste firmele din construcția, realizarea, intreținerea si gestionarea zonelor verzi din mediul urban.