Informatii utile pentru cei care vor sa locuiasca cu chirie in Capitala. Fie ca plecati din provincie in Capitala si nu aveti bani sa va cumparati o casa in Bucuresti, fie ca plecati din casa parinteasca si va luati viata pe cont propriu. Cele mai mari chirii pentru apartamente cu 2 camere sunt cerute de proprietarii din Sectorul 1 - 457 de euro - cum ar fi in zonele Banul Manta- Primaverii- Promenada. Cele mai mici chirii sunt percepute de proprietarii apartamentelor din cartierele Sectorului 6 - Militari, Drumul Taberei, Ghencea, Giulesti.

Cat costa chiria in Bucuresti, in fiecare sector

Putem afla aceasta informatie din ziarul ADEVARUL. De la 200 de euro pentru o garsoniera in Militari si Drumul Taberei pana la 840 de euro pentru un apartament in zona de nord. Adina Vlad a facut o documentare pe care o puteti citi in continuare. Cu mici corectii la cifre, datele sunt cam aceleasi si azi. Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu pana la 6%, in timp ce pretul de inchiriere al garsonierelor a inghetat. Cele mai afectate sunt chiriile apartamentelor vechi, in timp ce pe segmentul de locuinte noi sunt usoare cresteri, potrivit portalului analizeimobiliare.net. Sa vedem insa cat costa chiria in Bucuresti la garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere. Nivelul chiriilor din Bucuresti, pentru acelasi tip de locuinta (garsoniera, apartament cu 2, 3 sau 4 camere) depinde foarte mult de zona de amplasare a acestora, in Sectorul 6 (Militari, Drumul Taberei, Giulesti, Ghencea, Crangasi) gasindu-se cele mai mici preturi, in timp ce in Sectorul 1 (Aviatorilor, Aviatiei, Baneasa, Bucurestii Noi, Domenii, Dorobanti, Victoriei, Floreasca, Gara de Nord, Banul Manta, Pajura, Pipera, Primaverii, Piata Romana) sunt cele mai mari.

GARSONIERE

Chiria medie pentru o garsoniera din Capitala este de 247 de euro, potrivit statisticilor imobiliare.net. Pretul variaza insa in functie de cartierul in care aceasta este amplasata.
In sectoarele 1,2,3 chiriile sunt mai mari iar in sectoarele 4,5 si 6 chiriile pentru garsoniere sunt mai mici, potrivit statisticilor imobiliare.net.
- Sectorul 1, garsonierele cu chirii medii - 291 de euro
- Sectorul 2 (cartierele Colentina, Iancului, Mosilor, Obor, Tei, Stefan cel Mare) - 237 de euro
- Sectorul 3 (Balta Alba, Dristor, Dudesti, Lipscani, Muncii, Titan, Unirii, Vitan, Timpuri Noi) - 261 de euro.
- Sectorul 4 (Giurgiului, Berceni, oltenitei, Tineretului si Vacaresti), chiriile medii pentru garsoniere sunt de 244 de euro
- Sectorul 5 (13 Septembrie, Cotroceni, Ferentari, Rahova) - 233 de euro
- Sectorul 6 (Militari, Drumul Taberei, Giulesti, Ghencea, Crangasi) - 224 de euro
Totusi, in cadrul aceluiasi sector, chiriile variaza de la un cartier la altul pentru acelasi tip de locuinta. De exemplu, in cartierul Tineretului chiriile sunt mai mari decat in Berceni, amandoua facand parte din acelasi sector.

APARTAMENTE CU 2 CAMERE

Chiria medie pentru apartamentele cu doua camere din Bucuresti este de 376 de euro, potrivit datelor imobiliare.net. Cele mai mari chirii pentru apartamentele cu 2 camere sunt cerute de proprietarii din Sectorul 1 - 457 de euro, apoi de cei din Sectorul 3 - 389 de euro si de cei din sectorul 4 - 383 de euro. Proprietarii de apartamente cu doua camere din Sectorul 2 cer o chirie medie lunara de 348 de euro, cei din Sectorul 5 - 344 de euro, iar cei din Sectorul 6 - 290 de euro.

APARTAMENTE CU 3 CAMERE

Chiria lunara medie pentru apartamentele cu trei camere din Bucuresti este de 592 de lei, potrivit datelor imobiliare.net. Cele mai mari chirii pentru apartamentele cu trei camere sunt percepute de proprietarii din Sectorul 1, in cartierele Floreasca, Aviatorilor, Aviatiei, Baneasa - un nivel mediu lunar de 838 de euro. Urmeaza cele din Sectorul 2 - 545 de euro pe luna, Sectorul 3 - 511 euro pe luna, Sectorul 4 - 494 de euro lunar, apoi cele din Sectorul 5 - 428 de euro lunar. Cele mai mici chirii cerute pentru apartamentele cu 3 camere sunt in cartierele din Sectorul 6, respectiv 363 de euro pe luna. Cel ma mare pret al chiriei: 840 euro (un apartament in zona de nord).