b365.ro informeaza: UE finanteaza extinderea liniei 5 de METROU din Bucuresti cu peste 250 milioane de euro (Autor: Claudiu Popa)
251,8 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in extinderea liniei 5 de metrou din Bucuresti, dupa ce Comisia Europeana a aprobat marti finantarea necesara, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar, citat de Mediafax.
- Datorita Uniunii Europene, Bucurestiul va dispune de o retea de metrou moderna. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calitatii aerului din oras, companiilor locale, turismului si, bineinteles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.
Odata lucrarile terminate, noua sectiune va lega vestul orasului de centru, de la Raul Doamnei la statia Eroilor, unde se face conexiunea cu liniile 1 si 3. Aceasta va avea o lungime de 7 km, cu 10 noi statii si un depou. De noua sectiune vor beneficia peste 64 de mii de bucuresteni, care vor realiza deplasarea intre cele doua puncte din oras in mai putin de un sfert de ora. Finalizarea lucrarilor e prevazuta pentru luna iunie 2018. Linia M5 a Metroului din Bucuresti este o magistrala in constructie, planificata de Metrorex pentru a deservi locuitorii cartierelor Drumul Taberei si Piata Iancului. Aceasta va avea ca statii finale Ghencea, in cartierul Drumul Taberei si statia Antilopa, in cartierul Pantelimon. Magistrala 5 va fi realizata in 3 etape si nu 2, cat era initial: tronsonul Raul Doamnei - Eroilor 2 in prima etapa de executie si Eroilor 2 - Piata Iancului, in etapa a doua. Planul este ca lucrarile la aceasta magistrala sa se incheie in anul 2018. Si etapa a treia va fi tronsonul Piata Iancului - Pantelimon, care o sa fie gata abia in anul 2030, din cauza ca circula linii de tramvai RATB pe tronsonul planificat, ceea ce ingreuneaza constructia. Primaria a decis ca proiectul sa nu mai lege Drumul Taberei de Pantelimon, ci sa se opreasca la Piata Iancului, din cauza celor cateva linii de tramvai RATB care circula intre Piata Iancului si Pantelimon.