www.libertatea.ro informeaza: Fiscul scoate azi la vanzare apartamentele din Popesti Leordeni ale primarului Sectorului 3, Robert Negoita. Preturile sunt reduse la jumatate, asa ca puteti cumpara un apartament de 3 camere cu 17 mii de euro.
Fiscul incearca astfel sa recupereze paguba de 17 de milioane de euro pe care Negoita ar fi facut-o statului, cand a vandut peste 1 000 de apartamente fara sa plateasca TVA.
Pe 8 august, la sediul ANAF Ilfov din Sectorul 3, va avea loc licitatia prin care Fiscul scoate la vanzare 16 apartamente, 2 vile, sute de locuri de parcare si terenuri ale lui Robert Negoita, actualul primar al Sectorului 3. Imobilele sunt in cartierul lui din Popesti Leordeni, langa soseaua de centura. Este deja a treia licitatie.
Locurile de parcare au preturi intre 3 500 si 7 000 de lei.
In ultimii ani, Fiscul a scos la licitatie sute de astfel de apartamente in incercarea de a acoperi paguba produsa de Robert Negoita. El este acuzat si de DNA de evaziune fiscala.
Intre 2005 si 2009, a vandut 1 250 de apartamente, ca persoana fizica, ca sa nu plateasca TVA. Prejudiciul ar fi de peste 17 milioane de euro.
Patronul lui Dinamo, IonuÈ› Negoitaa, fratele lui Robert Negoita, a fost executat silit pentru o datorie de peste un milion de euro la Banca Transilvania. Omul de afaceri a ramas fara vila in care locuia Carmen, fosta lui sotie, care obtinuse imobilul in urma procesului de partaj cu Negoita.