Romania Start-up Nation: 44.000 de euro pentru infiintarea unei florarii!

estiri.ro - Stiri

Cauta inRSS
 Stiri / Economie / Investitii
Romania Start-up Nation: 44.000 de euro pentru infiintarea unei florarii!
Romania Start-up Nation:  44.000 de euro pentru infiintarea unei florarii!
Romania Start-up Nation: 44.000 de euro pentru infiintarea unei florarii!
avocatnet.ro informeaza: Bani de la stat pentru infiintarea unei florarii. Afla care sunt pasii necesari obtinerii finantarii (Autor: Marian Dumitrache)
Prin intermediul programului Romania Start-up Nation, intreprinderile nou-infiintate pot accesa un ajutor nerambusabil de pana la 44.000 de euro si 100% din valoarea eligibila a proiectelor, iar banii pot fi utilizati pentru decontarea cheltuielilor de investitie si a chiriilor pentru spatiile in care isi desfasoara activitatea. Pe langa productia de bunuri, multi antreprenori se vor orienta catre activitati de comert sau prestarea diverselor servicii, acestea putand demara mai rapid si cu investitii mai reduse. Un astfel de exemplu este si infiintarea unei florarii.
Infiintarea unei florarii este una dintre activitatile ce pot demara cu cheltuieli minime de investitie, iar multe dintre costuri vor fi suportate prin intermediul programului Romania Start-up Nation. Astfel, sunt cheltuieli eligibile chiria spatiului in care se desfasoara activitatea, precum si achizitia mobilierului, a instalatiilor de climatizare si a echipamentelor pentru etichetare si vanzare.
Acest program de finantare nu deconteaza cheltuielile privind stocul de marfa, salariile si contributiile sociale, utilitatile sau alte cheltuieli de functionare, toate acestea urmand a fi sustinute de veniturile generate din activitatea curenta.
Comertul cu flori si plante ornamentale poate avea urmatoarele puncte tari:
- adaos comercial mare;
- perioade din an cu vanzari foarte mari;
- produsele ce pot fi vandute sunt foarte numeroase, iar felul in care acestea pot fi combinate este limitat doar de creativitatea florarului.
Punctele slabe ale unei astfel de afaceri:
- produse perisabile;
- pierderi insemnate, datorate tocmai perisabilitatii produselor.
Pentru a infiinta o florarie prin intermediul programului Romania Start-up Nation, pasii necesari sunt detaliati in continuare.
Alegerea codului CAEN al activitatii
Alegerea codului CAEN potrivit pentru afacerea pe care vrei sa o desfasori trebuie sa fie prima grija, inainte de a demara orice alta activitate legata de infiintarea intreprinderii sau pregatirea planului de afaceri. Verifica lista activitatilor eligibile publicate impreuna cu ghidul solicitantului. Vei putea desfasura o activitate economica doar daca o vei regasi in lista activitatilor permise.
Fiind vorba de o florarie, va trebui sa incluzi in actul constitutiv al societatii urmatoarele coduri CAEN:
- 4262 - Comert cu ridicata al florilor si al plantelor;
- 4776 - Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor.
In cazul in care doresti sa infiintezi o florarie online si sa vinzi aranjamentele florale prin intermediul internetului, va trebui sa incluzi, de asemenea, si codul CAEN 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Toate cele trei activitati mentionate mai sus sunt activitati eligibile in cazul programului Romania Start-up Nation.
Estimarea sanselor de finantare
Aceasta activitate, in mod frecvent, se petrece dupa ce societatea este infiintata. Totusi, avand in vedere ca aceasta linie de finantare este destinata doar societatilor infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, criteriile de eligibilitate por fi verificate deja, urmand ca societatea sa fie infiintata doar daca anticipezi sanse reale de a primi finantare.
Descarca grila de evaluare si afla care este punctajul pe care proiectul tau il poate obtine.
Tine cont de faptul ca punctajul minim solicitat pentru depunerea proiectului este de 50 de puncte. Avand in vedere faptul ca Start-up Nation va functiona, conform ultimelor prevederi, pe baza regulii primul venit, primul servita€¯, sanse reale de a primi bani nerambusabili le vor avea solicitantii care depun rapid cererea de finantare. Sesiunea de depunere a proiectelor va fi lansata, conform estimarilor, dupa data de 1 mai 2017.
Inregistrarea societatii la Oficiul Registrului Comertului (ORC)
Programul Romania Start-up Nation accepta trei tipuri de solicitanti, astfel ca va trebui sa alegi o solutie dintre cele de mai jos:
- societati comerciale, infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile;
- societati cooperatiste, inregistrate in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei;
- societati debutante, infiintate in baza Legii nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri.
Redactarea planului de afaceri
De obicei, planul de afaceri este redactat de catre un consultant cu experienta in intocmirea documentatiei pentru obtinerea finantarii nerambusabile. Totusi, consultanta nu este obligatorie, ci doar permisa, astfel ca, daca vei incheia un contract de consultanta, vei putea deconta cheltuielile cu consultanta de cel mult 8.000 de lei fara TVA facute pentru pregatirea, dar si pentru implementarea proiectului.
Planul de afaceri include informatii despre:
- piata pe care societatea va activa, dupa implementarea proiectului;
- concurenta existenta pe piata vanzarii de flori si aranjamente florale;
- strategia de marketing cu privire la flori si aranjamente florale, pretul lor de vanzare, promovarea si distributia acestora;
- prognozele economice pentru o perioada de trei ani, pentru a demonstra viabilitatea afacerii.
Depunerea proiectului
Pentru depunerea proiectului, va trebui sa te inregistrezi pe site-ul Agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor derulate de IMM-uri, respectiv aici: http://www.aippimm.ro/
Dupa crearea unui cont, vei incarca cererea de finantare, planul de afaceri si toate documentele suport. Poti edita oricand documentatia incarcata, insa, dupa trimiterea proiectului, aceasta optiune nu va mai fi posibila.
Dupa parcurgerea etapelor de mai sus, proiectul va trebui implementat, ceea ce presupune efectuarea platilor catre furnizori, receptia echipamentelor si incasarea ajutorului financiar nerambursabil. Dupa finalizarea proiectului, societatile trebuie sa demareze activitatea economica si sa o desfasoare neintrerupt pentru o perioada de cel putin trei ani de zile, atat cat dureaza monitorizarea proiectului.
Iata ce nu ai voie sa faci in acest interval de timp:
- nu poti reduce numarul de locuri de munca pe care ti le-ai asumat;
- nu poti schimba destinatia echipamentelor achizitionate;
- este interzisa vanzarea echipamentelor;
- nu se poate schimba locul de implementare al proiectului, decat cu acordul finantatorului.
Pasii necesari obtinerii unei finantari nerambursabile prin programul Romania Start-Up Nation au fost detaliati in acest articol, iar normele de aplicare sunt explicate aici.
Atentie! Normele programului Start-up Nation nu se aplica inca. Pentru a fi lansat programul, normele trebuie aprobate de Executiv si publicate in Monitorul Oficial.
- lista tuturor activitatilor economice pentru care poti obtine fonduri nerambursabile si grila de evaluare aici:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_45027/Bani-de-la-stat-pentru-infiin%C8%9Barea-unei-flor%C4%83rii-Afl%C4%83-care-sunt-pa%C8%99ii-necesari-ob%C8%9Binerii-finan%C8%9B%C4%83rii.html
- pasii necesari obtinerii unei finantari nerambursabile prin programul Romania Start-Up Nation au fost detaliati in acest articol: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_44945/Start-up-Nation-Condi%C8%9Biile-in-care-statul-i%C8%9Bi-va-acoperi-aproape-toate-cheltuielile-dac%C4%83-incepi-o-afacere-in-2017.html
- normele de aplicare sunt explicate aici:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_44989/Start-up-Nation-La-inscriere-va-conta-ordinea-depunerii-proiectelor-nu-punctajul-ob%C8%9Binut.html
(Marti 07.03.2017 12:53, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Autostrada Ploiesti- Brasov va costa 1,36 miliarde de euro si va fi construita de CCCC International din China si Makyol din Turcia, in perioada 2020-2024 (22.05.2019)
Stadiile autostrazilor Bucuresti-Timisoara si Ploiesti-Brasov (17.05.2019)
CFR Infrastructura dubleaza linia Gara de Nord- Aeroportul Otopeni (20.04.2019)
Concorde Old Bucharest Hotel este locatia in care farmecul Centrului Vechi se imbina perfect cu facilitati de ultima generatie (20.03.2019)
Ilie Serbanescu: Salariile mici din Romania - simbolul aservirii si jecmanirii coloniale (15.03.2019)
Lucrarile la metroul spre Aeroportul Henri Coanda vor incepe in a doua jumatate a acestui an (10.03.2019)
AFI Europa vrea sa cumpere Casa Radio cu 60 de milioane de euro (12.02.2019)
Myplant & Garden 2019 (25.01.2019)
Incepe constructia autostrazii Sibiu - Pitesti totalizand 68 de kilometri (21.01.2019)
Dragos si Adrian Paval, proprietarii Dedeman, vor construi un stadion de 25 de milioane de euro la Bacau (14.12.2018)
 CURS VALUTAR
Luni 23.09.2019
1 EUR 4.7432 lei +0.04%
1 USD 4.2921 lei +0.18%
1 HUF 0.0143 lei +0.08%
1 RUB 0.0673 lei +0.75%
1 BGN 2.4252 lei +0.04%
1 MDL 0.2430 lei +0.08%
1 Gr. AUR 207.5291 lei +0.63%
Toate valutele
Vineri 20.09.2019, BNR
Penthouse de vanzare - Maria Rosetti 38
Interviu / Exclusiv
Gheorghe Florescu: Daca barbatul i-ar face iubitei lui o cafea buna, sunt convins ca oamenii nu ar mai divorta!

Gheorghe Florescu: Daca barbatul i-ar face iubitei lui o cafea buna, sunt convins ca oamenii nu ar mai divorta!

Ultimele cautari
stiri maramures
interviu anghel
antena 1 stiri
servici clienti
cojocaru paul
dobrogea grup
ana constantinecsu
be
iordache pavel
spring
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
antena
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
raluca
accidente rutiere 2010 cluj bihor
lista
pro
rezultate
accident
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2019 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.0513 sec.