AGERPRES informeaza: ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare pentru Carpatica Asig
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig SA, in urma constatarii starii de insolventa a societatii si promovarii cererii de deschidere a procedurii de faliment, a anuntat, miercuri, ASF.
Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu a declarat recent, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca sansele de salvare ale companiei de asigurari Carpatica Asig sunt foarte mici, adaugand ca situatia asiguratorului va fi clarificata curand.
- Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom sti foarte curand incotro se indreapta. Sansele de a fi salvata sunt foarte mici. Sper ca lucrurile sa nu mearga in aceeasi directie si la City Insurance. Deocamdata, la City exista un plan de redresare pe care urmeaza sa-l aprobam, exista niste angajamente de capitalizare, a spus Misu Negritoiu, intrebat daca ar putea exista schimbari in randul jucatorilor din piata de asigurari.
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a respins, la inceputul lunii trecute, proiectul de achizitie prezentat de societatea IIC Romania B.V. in vederea dobandirii unei participatii calificate din capitalul social al societatii Carpatica Asig.
Sursa: agerpres.ro