Smart FM, postul de radio care emite pe 107,3 MHz, achizitionat recent de Marius Tuca si transformat in radio cultural, nu traieste doar prin matinalul de luni pana vineri, realizat cu umor si tandrete de poetul Marius Tuca si actorul Marius Manole, doi artisti geniali care descretesc fruntile soferilor, dimineata, in traficul infernal al Bucurestiului. Cei doi te fac ba sa razi, ba sa plangi, ca la o piesa buna de teatru.
In afara de actorul Marius Manole sunt si 3 actrite renumite: Dorina Chiriac, Emilia Popescu si Rodica Mandache. Vlad Craioveanu (o voce inconfundabila - cel care a mai lucrat la Guerilla, Radio 21, VibeFM si, cel mai recent, la Tananana) si Manuel Dinculescu, profesionisti ai radioului, fac parte si ei din echipa SmartFM. Ei realizeaza emisiunea din drive-time: B Smart cu Craioveanu si Dinculescu, difuzata de luni pana vineri, intre orele 15:00 si 18:00.
Succesul rapid al Smart FM se datoreaza desigur in primul rand lui Marius Tuca. Acesta a stiut sa aleaga o echipa de conducere formata din 3 asi ai domeniului: Manuel Dinculescu (directorul de programe al postului), Cristi Chirculescu (directorul muzical), si Liviu Damian (directorul tehnic). Din echipa Smart FM mai fac parte: Catalin Rosioru, Adina Halas Hugeanu, Adrian Oianu, Patrizia Paglieri. Jurnalistul Marius Tuca a preluat Smart FM la inceputul lunii octombrie 2015. In jumatate de an, Smart FM a devenit un radio altfel, atipic, in care muzica buna, cultura si arta fac casa buna impreuna. Sloganul postului de radio reinventat de Marius Tuca este:Smart FM, un radio cu spatele gol!.
Postul de radio Smart FM a fost infiintat in in anul 2007 de regretatul scriitor si dramaturg Valentin Nicolau (cel care daca nu ar fi trecut in eternitate ar fi fost cel mai potrivit sa conduca TVR, o institutie aflata azi in deriva).
Smart FM promoveaza evenimente culturale si artisti de valoare, ofera carti de versuri scrise de Marius Tuca si bilete la spectacole de teatru in care joaca Marius Manole. Este memorabil spotul zilnic dedicat directorului TNB, actorul Ion Caramitru, de cei doi Marius. Joi, 21 aprilie, a intervenit in direct la Matinal Joey De Alvare, un american latino cu inima imensa, un vechi prieten al lui Marius Tuca, si care a oferit 2 invitatii la concertul lui Aznavour de joia viitoare, de la Sala Palatului, care sa fie date unor ne-ascultatori. Tot joi 21 aprilie, o jurnalista invitata la Matinal l-a intrebat pe Marius Tuca de ce a cumparat Smart FM. Marius Tuca a raspuns scurt:
- Ca sa ma intalnesc cu Marius Manole!
Daca juna jurnalista s-ar fi documentat in prealabil ar fi aflat ca atunci cand Marius Tuca a preluat Smart FM de la vaduva scriitorului Nicolau, a dat si raspunsul la intrebare: pentru ca isi doreste de 30 de ani sa aiba un post de radio.
- Imi doream inca de acum 30 de ani sa am un radio si sa-i spun Radio Pupaza din Tei. Nu va fi Radio Pupaza din Tei, dar se va pastra ceva din spiritul acesta de a anunta lucrurile cele mai importante si de ultima ora. Titlul ne defineste. Smart FM defineste foarte bine ce vrem sa facem. Vrem sa facem totul smart, fie ca este vorba de muzica sau civilizatie, a declarat Marius Tuca.
Radioul este varful aisbergului. Partea nevazuta a echipei lui Marius Tuca este formata dintr-o mana de jurnalisti profesionisti care lucreaza la site-ul MISCAREA DE REZISTENTA (vechiul www.mariustuca.ro) si formata din cativa fosti angajati ai cotidianului Jurnalul National, pe care Tuca l-a condus timp de 22 de ani (in paranteza fie spus ei au fost inlocuiti la Jurnalul National de vedetele Antenei 3!). Firesc, din grila Smart FM nu lipsesc stirile, selectate din site-ul MISCAREA DE REZISTENTA (vechiul mariustuca.ro) si difuzate din doua in doua ore. Postul Smart FM emite in Bucuresti pe frecventa 107,3 FM. Programele postului Smart FM pot fi ascultate si pe site-ul www.smartfm.ro. Ascultati Smart FM, pentru ca vorba altui caracalean vestit (dar aflat in spatele gratiilor): NICI NU STITI CE PIERDETI.