Dezvoltarea economica sustinuta din zona de Centru Vest a Romaniei impune prezenta unor companii care sa aduca garantii intr-o lume a riscului. Bureau Veritas Romania, membra a Grupului Bureau Veritas, lider mondial in activitati de testare, inspectie si certificare, deschide acum un nou birou, la Cluj-Napoca. Acesta este biroul operational cu numarul cinci, dupa cele deschise in Bucuresti, Galati, Constanta si Ploiesti.
Cresterea rapida, in contextul crizei economice pe care o traversam, poate duce la crearea unui pericol neconstientizat, si anume reducerea atentiei acordate calitatii produselor, din cauza politicilor de reducere a costurilor. Aceste solutii de compromis par a fi eficiente pe termen scurt. Ele insa pot avea urmari dezastruoase pe termen mediu si lung, prin pierderea increderii in anumite marci, din cauza unor produse neconforme. Pentru a evita aceasta situatie, firmele din piata trebuie sa ofere noi garantii, prin cresterea gradului de profesionalism si conformitate. Personal, urmaresc cu ingrijorare cifrele care arata ca mai mult de jumatate dintre certificatele ISO din Romania sunt emise de firme de apartament, declara Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.
Certificarile ISO sunt o dovada a calitatii produselor si serviciilor pentru consumatori. Ele asigura competitivitatea unei companii la nivel national si international si reprezinta o garantie suplimentara de siguranta si de competenta profesionala. Peste 40 % dintre certificatele ISO eliberate in Romania sunt aferente companiilor din zona Centru Vest, insa o buna parte dintre acestea sunt emise de firme mici, fara recunoastere globala, care nu aduc garantia si valoarea adaugata a unui organism de certificare international.
Deschiderea celui mai nou birou operational in orasul Cluj-Napoca face parte din planul strategic de dezvoltare regionala pe care Bureau Veritas il implementeaza in acest an. De aici se vor coordona activitatile de testare, inspectie si certificare la nivel local, activitati adresate cu precadere companiilor ce activeaza in domeniile constructii, servicii si productie industriala, agricultura si industrie alimentara. De asemenea, pentru cresterea portofoliului de clienti in zona de Centru-Vest cu cel putin 25%, compania intentioneaza sa deschida un nou birou in Timisoara, in maximum 2 ani.


Bureau Veritas in cifre


• 60.000 de angajati in toata lumea
• birouri deschise in peste 140 de tari
• peste 400.000 de companii in portofoliu
• peste 120.000 de certificate emise.
Despre Bureau Veritas â€" www.bureauveritas.ro; www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com
Printre principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas se numara existenta unei retele internationale eficiente, cunostinte asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnica recunoscuta si personal calificat, echipamente & laboratoare de prima clasa.
In portofoliul vast si echilibrat de servicii se regasesc industrie, inspectii & verificari in-service, constructii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comert international, marina & offshore.