Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Reclama mincinoasa. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Am lipsit cateva zile din peisaj si, cand ma intorc, hop, surpriza dupa surpriza! Acasa, frigiderul, gol si scos din priza, chiuveta, plina de vase murdare - curios, tocmai cumparasem un detergent-minune, pe strada, oameni suparati si trasi la fata, iar in comune, jalea pamantului! Pana si cainii comunitari parca erau mai slabi.
Am cerut explicatii.
- E de la Basescu, mi s-a raspuns.
- Cum adica?, insist eu.
- Pai, stiti, domnul Basescu a pus pe Facebook o lista cu produse pe care nu trebuie sa le mai folosim.
Asa, deci! Uite, domnule, ce natie influentabila suntem: nici bine nu a facut fostul presedinte al tarii anuntul, ca poporul s-a si conformat! Fac drum intors la frigider, il deschid si privesc interiorul cu atentie: un alb stralucitor, ca in reclama aia la pasta de dinti Col stai, ca nu am voie sa-i mai pronunt numele! Ce bine ca vechiul nostru Super Cristal nu-si face reclama!
Sunt un cetatean disciplinat, asa ca imi fac planul pentru noua etapa de austeritate ceruta de Traian Basescu. De azi inainte, fara cumparaturi din supermarketuri, fara mezeluri, fara branzeturi, fara un strop din apa aia care da clipe de viata copiilor nascuti prematur. Nu mai calc in nicio farmacie din tara asta si nici in vechea mea Dacie n-o sa mai pun piciorul! Ma gandesc foarte serios sa nu mai platesc un leu in contul creditului contractat la banca. Stiti voi care, aia din reclama!
Lasand la o parte absurdul acestei situatii, ma incearca un mare regret si o si mai mare neputinta observand cat de mari sunt lacunele din lista fostului presedinte. Sa nu treci tu acolo un cuvintel despre tot ce si-a definit stilul de viata in ultimii zece ani?!? De ce lipsesc de pe lista carnea de cocos, de exemplu, pe care ai gatit-o in atatea zeci de feluri, de ce lipsesc decolorantul si vopseaua pentru par blond? Iata doar doua articole care nu au lipsit nici in ultimii zece ani de pe lista fostului presedinte si, cu siguranta, nu vor lipsi nici in urmatorii zece. Ceea ce face ca reclama in care ni se propune sa traim sa fie, din start, mincinoasa!