Leonida Jecu a distribuit pe Facebook postarea publicata de Realitatea din Calarasi:
Te salut cititorule!
Presa romaneasca se afla in cel mai negru moment de dupa 1989. Continutul e tabloid si irelevant, somajul e o realitate nefasta a meseriei de jurnalist, independenta editoriala e inexistenta.Si atunci, ce rost are aparitia unui ziar nou la Calarasi in acest context? Rostul e unul singur: pentru ca ne dorim sa facem presa de calitate si credem ca in continuare se poate face presa de calitate, daca exista dorinta pentru asa ceva. Ne dorim sa aducem informatii la zi din judetul nostru. Vrem sa abordam teme de actualitate, sa prezentam solutii pentru orasul si judetul nostru. Vom gazdui puncte de vedere ale tuturor celor interesati si vom incerca sa aducem in strada, printre cititorii nostri, dezbaterile care au loc, astazi, numai in spatele usilor inchise de la primarie, consiliul municipal, consiliul judetean etc. Nu in ultimul rand, vom tine sub lupa situatia locurilor de munca din judet, vom prezenta oferta de angajare a companiilor locale si a institutiilor locale, vom discuta si dezbate realitati sociale curente. Cu cat cetatenii nostri sunt mai informati, cu atat vor putea fi mai implicati! Nu vom consuma inutil hartia ocupand-o cu chestii la moda precum horoscopul zilei, ultimele retete ale bunicii sau ce fraier cu bani va mai devora in viitorul apropiat pitipoanca X.Va multumim daca o sa cumparati ziarul nostru.
Redactia Realitatea din Calarasi

Am retinut si 2 mesaje de la cititori:
Radu Davidescu: Din pacate prea putine ziare ca al dvs care sa arate realitatea asa cum este.Mult succes si sa nu schimbati linia!
Crystyan Filip: Un nou ziar cu oameni noi, cu idei noi si oameni cu mintea limpede in care putem avea incredere, nu ca alti ziaristi care isi vand onoarea si demnitatea