Tendinte in evolutia activitatii economice in perioada noiembrie 2015 â€" ianuarie 2016 / AmosNews
In cadrul anchetei de conjunctura din luna noiembrie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%), informeaza Institulul National de Statistica.Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +36%), in timp ce pentru fabricarea bauturilor tendința va fi de scadere accentuata (sold conjunctural -41%).Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%).
Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.

Constructii

Potrivit estimarilor din luna noiembrie 2015, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -30%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -28%). Managerii estimeaza scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -16%).
In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -2%).

Comert cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -2%).
Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +16%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural -4%).
Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +1%).

Servicii

Conform estimarilor din luna noiembrie 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%).
In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -2%).
Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).