Oferta de locuinte prezenta la tIMOn are o valoare de piata de peste 1 miliard de euro.
Investitii de peste 150 de milioane de euro intr-un numar de mai mult de 30 de proiecte vor fi lansate in premiera si in exclusivitate la tIMOn
tIMOn are cea mai buna oferta de pe piata din punct de vedere al preturilor, cat si al suprafetelor locuintelor

Intr-un moment de relansare a constructiilor noi din Romania, Targul Imobiliar National - tIMOn gazduieste o oferta de locuinte noi a caror valoare de piata depaseste 1 miliard de euro. Lansarea intr-o singura zi, in premiera in Romania, a unui numar de peste 30 de proiecte rezidentiale noi, cuprinzand apartamente si vile, ridica investitia totala cu peste 150 de milioane de euro.

Cel mai mare targ imobiliar din Romania in cifre

Prima zi de tIMOn in cifre: suprafata expozitionala de 2900 mp, 20.000 de locuinte noi, 250 de proiecte rezidentiale, 140 de expozanti, 30 de prezente exclusive; acestea sunt cifrele care confirma tIMOn ca cel mai mare targ imobiliar din Romania.

Audit pe oferta de locuinte de la targ

Si pentru ca pe langa cantitate reprezentantii targului si-au dorit sa ofere si calitate garantata, oferta de locuinte din acest an a fost auditata. Potrivit unei analize realizate si auditate de compania de consultanta Real Time, pretul mediu pe metru patrat util al locuintelor promovate la tIMOn este de 1.050 de euro, cu 15% sub media pietei. In aceste conditii, dezvoltatorii si companiile imobiliare aduc la tIMOn cea mai buna oferta de pe piata atat din punct de vedere al pretului, cat si al suprafetelor locuintelor din zonele centrale.
”Practic vorbim de un Black Friday imobiliar, asa cum ar trebui sa fie un targ, prin definitie. tIMOn are ca scop aducerea in acelasi loc a ofertelor relevante pe piata rezidentiala si facilitarea accesului potetialilor cumparatori la oferte cat mai atractive. Pe fondul unei oferte din ce in ce mai diversificate, cei care vand locuinte au inteles ca trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce vor clientii, iar tIMOn este singura platforma unde cererea si oferta sunt puse fata in fata”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

Lansari de peste 150 de milioane de euro

Printre proiectele lansate in exclusivitate la tIMOn se numara Central Garden Pipera, Dimri West Towers, Arttemple Residence, EcoVillas, White Lotus Residence, Pipera Lake, Beach Side Residences, Rotar Park, Lake Side Residences, Predeal Apartments , Rezidential Stiubei , APX IMMO, Decebal Rezidential , Lacul Morii Rezidential , Mogosoaia Rezidential , Valetta Residence, Parisian Views, Rotasului Apartments sau Docentilor Residence.
APX IMMO VITAN, reprezentat exclusiv de agentia RealTime, este cel mai nou proiect rezidential al dezvoltatorului APX IMMO Property ce se lanseaza la tIMOn, dupa Decebal Voronet Residence si Nerva Traian I, II si III. Ansamblul, situat in zona centrala a orasului, va cuprinde 64 de apartamente cu 2 si 3 camere, de dimensiuni cuprinse intre 55 si 111 metri patrati, pretul fiind de 1.100 euro/mp +TVA.
City Garden Pipera, dezvoltat de un grup de investitori din Asia, este localizat in zona Nord a Capitalei, cea mai dinamica parte a Bucurestiului. Ansamblul va avea 24 de case in prima faza, urmand sa fie dezvoltate alte 3 faze de construcție totalizand aproximativ 120 de case. Complexul are ca termen de finalizare luna ianuarie 2016. Luna aceasta si pe perioada targului vilele sunt disponibile la vanzare la preturi promotionale de de 110.000 fara TVA.
Arttemple Residence, un alt proiect lansat in premiera la tIMOn, amplasat pe Strada Petre Ispirescu, in apropiere de Calea 13 Septembrie, va cuprinde un bloc de 15 locuinte, la preturi de 67.500-101.000 euro.
Rotar Parc Residence amplasat pe Bd. Iuliu Maniu langa statia de metrou Pacii este dezvoltat de catre Rotar Residence pe un teren de 32.815 mp, din care spatiu verde 15.570 mp. Cu o valoare de investitie de aprox. 48 mil. euro ansamblul rezidential va cuprinde 1268 de apartamente, fiecare beneficiind de parcare subterana sau supraterana, cu preturi intre 30.000 euro si 62.500 euro, dar si 8.000 mp de spatii comerciale.
De asemenea, complexul Exigent One din zona Politehnica, din vestul Bucurestiului, este lansat la tIMOn, avand 238 de apartamente cu una, doua si trei camere. Preturile in complex pornesc de la 43.500 euro si ajung la 104.900 euro. Cam in aceeasi zona va fi lansat si Virtutii Residence, cu 70 de apartamente care vor fi vandute cu 1.150 euro/m.p. util (tva 5%).
Atria Invest aduce in premiera la tIMOn complexul White Lotus cu 41 de apartamente in Voluntari, iar ISG Residence vine cu doua proiecte ISG Residence II pe Strada Fabrica de Chibrituri, 13-15, in imediata apropiere a Parcului Carol si Springville din Mogosesti, Adunații Copaceni, la 10 minute de Parcul Comana si doar 25 de kilometri pana in centrul Bucurestiului. ISG Residence II cuprinde in total 180 de apartamente in 4 blocuri, iar Springville are 80 de case.
Agentia imobiliara Imoteca va lansa in exclusivitate la tIMOn mai multe proiecte, totalizand circa 600 de locuinte, respectiv American Village, Aviatiei Apartments, Parisian Views, Rotasului Apartments si Docentilor.