stiripesurse: Cozmin Gusa ofera detalii subterane din cazul Sorin Oprescu (Autor: Cristi Selaru, Redactor)
Cozmin Gusa a afirmat la Realitatea TV ca manipularea legata de Sorin Oprescu este una uriasa, desi nu pare si ca Primaria Capitalei a fost o VACA DE MULT PENTRU SANTAJISTI, carora acum le este extrem de frica de ceea ce ar putea denunta fostul edil al Capitalei. De asemenea, acesta a afirmat ca din dorinta de a nu se spune ce s-a intamplat la Primaria Capitalei si cum a fost devalizat bugetul Primariei se fac JOCURI DE INTIMIDARE si se pune presiune asupra Realitatea TV.
- Dupa primul val de manipulare a mai urmat un val, in care au aparut informatii ca un anumite Alexandru sau Bogdan Popa, ar fi dat bani catre Realitatea, catre mine sau catre Rares Bogdan, a afirmat acesta la Realitatea TV. Subiectul ar putea sa para banal pentru ca se mai fac denuntari fara dovezi, insa Realitatea TV a fost singura televiziune care a discutat despre minciuna de la Primaria Capitalei, despre devalizarea bugetelor, in conditiile in care multi moderatori si multe trusturi de presa au fost prietenoase cu Sorin Oprescu, a afirmat Cozmin Gusa.
- Jocurile acestea sunt de intimidare. Tocmai din dorinta de a nu se discuta despre ceea ce s-a intamplat la Primaria Capitalei, a continuant consultantul politic, explicand ca in alte trusturi se discuta despre bolnavul Oprescu, despre zecile de boli de care sufera acesta. Presa il prezinta pe Sorin Oprescu intr-o lumuna favorabila, a completat Cozmin Gusa.
- Primaria Capitalei si primarii ei au fost niste vaci de mult pentru santajisti. Toate acestea au rabufnit cu arestarea lui Sorin Oprescu. Fostul edil de al Capitalei este un tip destul de simpatic care a reusit sa isi faca multi prieteni, dar acest lucru nu scuza faptele sale, a declarat Cozim Gusa.
- Foarte multa lume, din presa si politicieni, s-au infruptat din aceasta vaca, a spus consultantul politic, explicand ca Realitatea TV a discutat despre aceste probleme, iar acest fapt nu a convenit.
- Romania nu este bolnava doar la nivelul politicii sau la nivelul Primariei Capitalei, ci si la nivelul presei. a mai precizat acesta.
Legat de informatiile din presa despre Realitatea TV, Cozmin Gusa a afirmat:
- Toate informatiile aparute vin sa decredibilizeze. Acum o saptamana, acel zvon neverificat privind faptul ca eu si Rares Bogdan l-am fi avertizat pe Sorin Oprescu a beneficiat de mediatizare fara ca nimeni sa ne ceara parerea. Nimeni nu si-a pus intrebarea cum a fost afectat brandul Realitatea din acea mediatizare nedovedita. Presa a preluat de la cap la coada o informatie gresita pe care dupa aceea nu a dezmintit-o, a detaliat consultantul politic.
- Realitatea, in conditiile in care nu este arondata politic, rezista foarte greu si este sub presiune dubla: atat presiunea din partea celorlate televiziuni care sunt arondate politic, cat si a politicienilor. Sub acasta presiune, unele informatii pot sa faca mult rau unui post care nu are premieri in postura de prieteni si care incearca sa faca ceva, a mai precizat Cozmin Gusa.
- Responsabilitatea presei trebuie sa existe. Nimeni nu ii mai trage la raspundere pe cei care publica informatii false. CNA-ul se pare ca nu mai exista si nici Clubul Roman de presa, a continuat Cozmin Gusa.
Revenind la Sorin Oprescu, Cozmin Gusa a declarat :
- Magnitudinea scandalului nu cuprinde doar persoane Sorin Oprescu si realatiila sale, ci si o multime de institutii si de oameni carora le tremura chilotii din pricina faptului ca Sorin Oprescu ar putea dezvalui informatii legate de complicitati care au legatura chiar si cu mass-media.