HotNews.ro / Raportul de activitate al TVR a fost respins, Stelian Tanase si Consiliul de Administratie sunt demisi/ Tanase: TVR este sub control politic. Am asistat la imixtiuni in politica editoriala / Liviu Dragnea: Nu cred in numirile politice, propun sa se desparta functie de presedinte de cea de director general

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, astfel incat conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general, este demisa de drept. Comisiile de cultura reunite vor audia propunerea pentru un presedinte interimar. Daca propunerea este aprobata in plenul reunit, acesta poate sta la sefia TVR timp de 6 luni. Daca intr-o viitoare sedinta de plen reunit nu este cvorum pentru aceasta numire, interimatul ramane doar pentru o perioada de 60 de zile.

UPDATE 11.13: Se trece la votul pentru raportul de activitate al TVR pe 2014: 115 voturi pentru, 220 voturi impotriva. Conducerea TVR este demisa de drept.

UPDATE 11.05 Liviu Dragnea: Nu cred in numirile politice. Cred ca dezbaterea poate incepe de sapt viitoare intr-un anumit registru. Va propun sa se desparta functia de presedinte de functia de director general, ca sa fie un vot politic pt ca asa prevede legislatia dar directorul general sa fie desemnat in baza unui concurs managerial cu obiectiva clare, precise pentru aducerea televiziunii acolo unde cetatenii o asteapta. Vrem sa avem o discutie serioasa saptamana viitoare cu colegii din opozitie si din coalitie. Propunerea pe care noi o sa o transmitem la comisii pt aceasta perioada de interimat va fi o propunere serioasa din TVR, nu politica, ca va colabora cu noi pentru a prezenta un pachet de propuneri.

UPDATE 10.35 A luat cuvantul Stelian Tanase, presedintele TVR: Cred ca o chestiune despre care nu se discuta si care este ca un schelet in dulap este controlul politic in televiziun. Conform legii este sub control politic prin desemnarea CA si a presedintelui direct general. Aceasta situatie trebuie sa se schimbe. Intr-un an jumatate am asistat la nenumarate situatii de imixtiune in politica editoriala a televiziunii.