CNA a reluat, in sedinta de joi, votul in cazul B1 TV, dupa ce in sedinta din 28 iulie niciuna dintre propunerile facute nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata.
Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultimele doua propuneri ramase in discutie in acest caz: amenda de 20.000 de lei (propusa de Radu Herjeu) si somatie publica (propusa de Monica Gubernat).
Amenda a fost aplicata cu sase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu), in timp ce Monica Gubernat, Laura Georgescu ai Gabriel Tufeanu au votat "impotriva".
Santriunea a fost aplicata pentru incalcarea articolului 32, alineatul 1 din Codul audiovizual, potrivit caruia "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte, in scopul de a vatama sau de a pagubi pe altul ori profitand de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor", a articolului 33, alineatele 1 si 3 din Cod - "Orice persoana are dreptul la respectarea vietii private si de familie, a domiciliului si a corespondentei. Este interzisa difuzarea de stiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni in viata privata si de familie a persoanei, fara acordul acesteia" - si a articolului 40, alineatul 3 din Cod - "Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".
Potrivit CNA, in editia din 10 iunie a emisiunii "Lumea lui Banciu", realizatorul Radu Banciu a facut mai multe afirmatii referitoare la fostul premier Adrian Nastase si la familia acestuia. Astfel, Banciu a spus despre Nastase ca este "un puscarias", "un dusman al poporului", "o jigodie colosala", care "a furat Romania". De asemenea, Radu Banciu a facut referire la familia lui Adrian Nastase, vorbind despre "hidoasa" sotie a acestuia si despre "hidosii" copii ai acestuia si despre "nenorocita aia de Tamara, cu tot jaful ala de la Cornu".
Pe de alta parte, in editia din 1 iulie a emisiunii sale, Radu Banciu a facut referire la un avort pe care l-ar fi facut in trecut copresedintele PNL Alina Gorghiu, in urma unei relatii pe care ar fi avut-o in acel moment cu Lucian Isar, care la momentul respectiv era casatorit cu o alta femeie.