Ce poate fi mai gustos, intr-o zi torida, decat o salata de rosii, castraveti si ardei gras, asezonata cu niste branza de capra!
La fel au gandit si propietarii Gradinii inteligente, impreuna cu managerii de la Elcomex, care au organizat in 28 iulie o vizita la Gradina inteligenta, unde au asociat legumele din gradina, cu produse din lapte de capra, toate 100% naturale.
In apropierea Bucurestiului, in Bolintin Vale, nu departe de albia Argesului, profesorul Ancu Dinca a creat, pe o suprafata de 4.500 mp, Gradina Inteligenta.
"In 2007, am descoperit o bucata de pamant, care fusese rodnica dar care era acum plina de buruieni. Pentru mine acesta a fost un indiciu important, care imi arata ca pamantul nu fusese infestat cu substante chimice. Am aplicat metodele mele, constand in energizarea apei cu modulatorii bio-fito-dinamici. Acestia, explica prof. Ancu Dinca, constituie o sursa de energie care poate sa influenteze pozitiv, atat absorbtia luminii de catre frunzele plantelor, cat si intensificarea procesului de fotosinteza, avand ca rezultat acumularea de substanta uscata. Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinatie si pana la maturizarea si coacerea acestora, determina atat o crestere mai rapida a rodului, cat si sporirea imunitatii fata de daunatori. Ele genereaza o crestere semnificativa a productivitatii dar si obtinerea unui gust specific, similar celui cunoscut in copilarie. Totodata, folosirea lor contribuie la reducerea semnificativa a fosfatilor si clorurilor din sol, astfel incat continutul acestor elemente, in alimente, este foarte mic. Prin info-energetica se pot obtine alimente sanatoase", spune profesorul Ancu Dinca.
Terenul argilos in profunzime, nisipos intre cernoziom si argila, cu strat productiv de circa 30 cm, a permis realizarea unei fantani cu apa permanenta care faciliteaza irigarea prin sistem picatura cu picatura a intregii suprafete direct la radacina plantei. Apa este adusa la suprafata cu ajutorul unei pompe, este colectata in bazine de 500 l, apoi este trecuta prin filtre de particule si filtru UV, pentru ca la consum sa ajunga apa potabila.Folosirea energiei eoliene, a panourilor fotovoltaice si panourilor solare asigura independenta electrica si reducerea consumului de gaze cu circa 60%.
Dispunerea terenului ofera maximum de expunere solara, fiind orientat catre sud. Dupa ce l-am curatat de buruieni, am adus ingrasaminte naturale de origine animala, am macerat timp de 2 ani pamantul pentru ingrasare si omogenizare, l-am arat si sapat, a precizat prof. Ancu Dinca. In Gradina nu am facut rotatia culturilor. Toate plantele se musuroiesc toamna tarziu (unde este cazul). Si avem trei maye adulte care au grija de soareci. Anul acesta ne-am indeletnicit cu cultivarea de rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, castraveti, vinete, varza. Iar din iarna, am instalat un solar de 200 mp pentru a prelungi recolta anuala pana spre sfarsitul toamnei. Pe langa acestea avem capsunile, zmeura, murele, goji si catina. O buna parte a recoltei ajunge pe mesele clientilor fideli, iar restul se transforma in conserve pentru iarna. Iar din 2013 avem certificat/atestat de producator.
Puii, curcanii, bibilicile si cele 14 prepelite de la microferma de langa Bucuresti sunt hraniti numai cu uruiala (furaje), obtinuta din cereale netratate. Nici o pasare nu a fost vaccinata sau tratata cu hormoni.

Rosiile din Gradina Inteligenta merg cel mai bine cu branzeturi din brandul lactIQ

Mihaela Bachmann, Manager Marketing, a facut o prezentare a firmei Elcomex Agroindustrial, un grup detinut de omul de afaceri Ion Grecu. Elcomex Agroindustrial reprezinta un jucator important pe piata de produse lactate naturale, obtinute exclusiv din lapte de capra. Compania functioneaza ca un business integrat ce detine in portofoliu: 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale, in comuna Nicolae Balcescu - Constanta, o fabrica de nutreturi concentrate cu o capacitate de productie intre 5 si 7 tone/ora, o ferma de capre cu un efectiv de 4.000 capre (din rasele Alpine French si Saanen Bread) ai o fabrica de procesare produse din lapte de capra cu o capacitate de productie de 45-50 tone de lapte pe zi, pe trei fluxuri tehnologice. Produsele, comercializate sub brandul lactIQ, sunt procesate din 100% lapte de capra, cu origine controlata si sunt recomandate de BIO ROMANIA, ca fiind 100% NATURALE (ingredientele folosite sunt: lapte de capra, culturi lactice selectionate, cheag si sare si nu contin conservanti sau alti aditivi). Din portofoliul de produse fac parte: lapte de capra, iaurt, iaurt de baaut, sana, kefir, lapte batut, branzeturi lactice natur si cu diferite condimente, branza aerata, telemea, cascaval si branza in pasta tare.

Ce inseamna Gradina Inteligenta a lui Ancu Dinca, de la Bolintin Vale

"Gradina Inteligenta, caci asa am denumit-o, a inceput in 2007, cand ne-am apucat sa cultivam pe acest teren de la Bolintin Vale produse naturale. Am inbunatatit terenul cu ingrasamant natural si am folosit un dispozitiv de neutralizare a radiatiilor nocive. Apa ramane energizata dupa ce e tratata cu acest dispozitiv. Folosesc apa din iaz, care e foarte buna pentru ingrasarea pamantului. Hranind plantele cu subtsante favorabile le creste imunitatea! Folosesc bio-fito-modulatori de tip AD (Ancu Dinca) si plante pentru imbunatatirea starii de sanatate. E o gospodarie independenta, de trei ani am renuntat la alimentarea cu energie electrica de la sistemul national. Irig undeva la 12 ore, iar prin panourile pentru energia apei economisesc 60% din gazul pe care il utilizam inainte. Investitita pe care am facut-o este de 70.000 de euro! Din pacate, se incearca distrugerea producatorului roman! Am un post tv, intitulat TS TV, un canal media de promovare a autenticului si armoniei! TS TV te conecteaza la traditii, sanatate, autentic, savoare, valoare si bun gust si se adreseaza unui public larg, interesat de un continut de calitate, axat pe informare, educatiei si relaxare. Acest post tv nu il face pe om sa sa gandeasca la lucruri urate", a spus Ancu Dinca la intalnirea cu jurnalistii organizata la ferma sa din Bolintin Vale.