Senatorul Marian VASILIEV a sustinut o declaratie politica intitulata: Banchetul sclavagist, demnitarul super-om si cetateanul de rand . Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In ultimii ani, societatea romaneasca tinde din ce in ce mai mult sa fie organizata piramidal, dar cu o piramida inversata, cu varful in jos. Iar o piramida care se sprijina pe varf este in mod cert intr-o pozitie instabila.
Intr-o structura sociala piramidala normala baza este formata din cetateni simpli, de multe ori facuti, dar platitori de taxe si impozite. Acestia ii sustin pe cei situati la urmatorul/urmatoarele niveluri. Ce te faci insa daca cei ajunsi cu sprijinul bazei intr-un nivel superior au impresia ca sunt conceputi dintr-un alt aluat? Ca nu se compara cu cetatenii obisnuiti? Zilele trecute priveam socat cum un manager al unei banci de stat (de stat!!!), respectiv C.E.C. Bank, spunea ca datornici din perioada sclavagista erau supusi unor tratamente barbare. Si ca, nu-i asa, poate ar trebui sa aplicam ceva corectii datornicilor, nu sa le asiguram facilitati. Personajul in cauza, vicepresedinte de banca de stat, are un salariu de 14000 de euro!!! Cat salariul unui parlamentar pe un an sau al unui profesor sau medic pe 2 ani! Salariul sau vine si din contributia, efectiva a celor pe care ii doreste legati la stalpul infamiei sau torturati in piata publica pentru indrazneala de a nu-si plati la timp datoriile. Iar cei multi privesc cum alti angajati ai statului, alesi, nu fac nimic pentru ca o astfel de persoana sa fie efectiv aruncata din orice sistem public de unde ar mai incasa vreodata bani publici!
Tot zilele trecute, un coleg deputat spunea ca demnitarii nu se compara cu oamenii obisnuiti. O declaratie stupida, aroganta, care face mult rau unui Parlament si asa ajuns, parte din vina sa, parte dintr-o campanie de denigrare bine pusa la punct, pe un nivel foarte scazut al increderii cetatenilor.
Din nou, parlamentarul care crede ca este superior oamenilor obisnuiti, oameni care, de fapt, l-au trimis in fotoliul de parlamentar, nu mai are ce cauta intr-o anumita functie publica, aleasa sau numita.
Nu judec pe nimeni, nu aplic etichte. Dar daca cele doua personaje la care m-am referit consider ca pot promova in spatiul public asemenea ineptii, atunci si eu, ca orice cetatean de rand am tot dreptul sa emit o replica la acestea.