Senatorul Ioan Denes a sustinut o declaratie politica intitulata: Noul Cod Fiscal garanteaza bani mai multi in buzunarul oamenilor dar si venituri suficiente in pusculita statului. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Din pacate, a devenit metabolica tendinta partidelor si componentilor ori simpatizantilor acestora, de a contesta tot ceea ce propun sau sustin adversarii politici. Zilnic, avem asemenea exemple in activitatea noastra parlamentara. Practica aceasta este insa total neproductiva cetatenilor si, fara sa ne dam seama, mai ales noua, acelora care am fost alesi sa ii reprezentam.
Nu contest diferentele doctrinare, ele exista si se regasesc in proiectele si programele noastre politice. Dar, desigur, ele ar trebui sa se opreasca acolo unde initiativa celorlalti aduce ceva bun in viata oamenilor.
Bunaoara, Noul Cod de Procedura Fiscala propus de PSD care a produs contestatii vehemente din partea opozitiei parlamentare. De ce?, intreb si eu!
1. Fiindca el propune reducerea TVA la 20% de anul viitor si la 18% din 2018 si reducerea TVA la 9% de anul viitor pentru alimentele de baza, masuri care vor usura viata oamenilor care vor avea un impact economic benefic?...
2. Fiindca ofera o perspectiva mult mai favorabila investitiilor, ceea ce nu poate decat sa bucure numeroase categorii sociale si profesionale?
3. Fiindca el vine si in sprijinul pensionarilor prin cresterea sumei neimpozabile pentru veniturile din pensii la determinarea impozitului pe venit. Daca acum plafonul neimpozabil este de 1000 lei, acesta va creste la 1050 lei in anul 2016 si cu cate 50 lei in fiecare an fiscal pana se va ajunge la valoarea de 1200 lei lunar. Pentru cei cu venituri reduse din salarii (de pana la 1.000 lei/luna brut) a fost majorat nivelul deducerilor personale acordate in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere (de la un maxim de 650 lei/luna la 800 lei/luna)?
4. Fiindca el elimina impozitul pe constructii, incepand cu 1 ianuarie 2016?
5. Fiindca Noul Cod Fiscal are o prevedere care se refera la neimpozitarea totala a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregatirea profesionala si perfectionarea angajatilor?...
6. Fiindca prin aplicarea lui vom asista la o continua reducere a fiscalitatii ceea ce vine in sprijinul cresterii economice cu implicatii directe in cresterea nivelului de trai al romanilor?
Si as putea continua sirul acestor intrebari cu date legate de accizare ori imbunatatirea realatiei dintre contribuabili si organele fiscale. Dar spatiul unei declaratii politice e limitat. De aceea inchei asigurandu-va ca voi sustine orice initiativa menita sa ajute vietii oamenilor si dezvoltarii Romaniei. Va invit sa depasiti stadiul ordinului venit de la partid si sa faceti si Dumneavoastra la fel.