Evenimentul Zilei: Scade RCA-ul!
Jumatate dintre societatile de asigurari autorizate sa practice asigurari de raspundere civila auto (RCA) au transmis Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) notificari privind tarifele de prima RCA, care vizeaza in mare parte scaderea primelor RCA pentru tineri, a anuntat astazi ASF.
ASF a prelungit pana la sfarsitul lunii februarie termenul pana la care societatile de asigurari pot revizui si retransmite notificarile privind tarifele de prima RCA.
Autoritatea a luat recent o serie de masuri de reechilibrare a primelor RCA, in primul rand pentru tineri, pe trei directii majore de actiune: reglementare, supraveghere si protectia consumatorului.
- Din cele 10 societati autorizate sa practice asigurari RCA, un numar de 5 societati (City Insurance, Euroins, Astra, Generali si Allianz) - cu o cota de piata de 52,6% - au transmis deja Autoritatii aceste notificari. Modificarile au vizat in mare parte reducerea incarcarii pentru tineri, urmarindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arata utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de pana la de 2,2 ori mai mari decat categoria majoritara, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior, se arata intr-un comunicat al ASF.