RTV.NET: Guvernul vrea sa devanseze platile castigate de salariatii statului in instanta
Prim-ministrul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Bugetului, Darius Valcov, sa analizeze posibilitatea ca Guvernul sa plateasca mai repede sumele pe care statul roman le datoreaza unor categorii de salariati ca urmare a castigarii unor procese intentate de catre acestia.
"Tocmai pentru ca ne incadram in tintele de deficit stabilite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, sa va ganditi daca nu reusim cumva sa platim mai repede ceea ce aveam de platit romanilor in urma proceselor castigate de ei impotriva guvernului PDL. Trebuia sa-i esalonam, dar daca-i dam acum cred ca s-ar face dreptate si, in acelasi timp, intra in consum", a spus prim-ministrul Ponta la inceputul sedintei de Guvern.
Ponta crede ca Executivul isi permite sa faca aceste plati in contextul in care datele economico-financiare pe primele 10 luni sunt bune. "Ma bucur foarte tare ca avem somaj sub 7%, ca se mentine cresterea la exporturi si la productia industriala. Este prima dat in istoria recenta a Romaniei cand cheltuim atatia bani cat avem, cu incasari de 176 de miliarde si cheltuieli de 175,6 miliarde", a spus Ponta adaugand ca a abordat subiectul devansarii platilor si intr-o convorbire avuta ieri cu guvernatorul BNR.