Liviu Marian Pop, senator PSD, considera ca Victor Ponta conduce Romania pe drumul cel bun. El apreciaza ca Guvernul Ponta urmareste sa atinga o crestere economica de 5% pe termen mediu, iar masurile adoptate recent ne indreapta spre aceasta tinta.
"Guvernul Ponta urmareste sa atinga o crestere economica de 5% pe termen mediu, iar masurile adoptate recent ne indreapta spre aceasta tinta. Continuarea implementarii disciplinei financiare si reducerea decalajelor fata de alte state din Uniunea Europeana sunt obiectivele pe care ne axam in urmatoarea perioada.
Pentru a deveni "economia de top a Europei de Est", procesul de crestere economica trebuie mentinut si, de asemenea, trebuie sa ne concentram asupra cresterii competitivitatii prin stabilizarea legii fiscale si reducerea impozitarii muncii. In acest sens, amintesc ca Romania a inregistrat in 2013 cea mai mare crestere economica din Europa, de 3,5%, iar credibilitatea Romaniei a crescut si in fata marilor investitori.
Cresterea nivelului de trai al romanilor este sustinuta prin numeroase scheme de ajutor care pana in prezent au creat mii de noi locuri de munca. O alta directie implementata de Guvernul Ponta este cresterea masiva a ratei de absorbtie a fondurilor europene, doar in septembrie 2014 am ajuns la o absorbite de 40%. S-a confirmat eficienta unei politici bazate pe crestere economica si dezvoltare, iar noi daca continuam acest proces putem sa ajungem in 10 ani in topul celor mai competitive tari din Uniunea Europeana!", a precizat Liviu Marian Pop.
Sursa: AGERPRES