Senatorul Trifon Belacurencu a transmis un drept la replica, al carui text ar dori sa apara in media centrala, deoarece conducerea Realitatea TV a refuzat sa publice replica sa la un neadevar rostit pe postul tv mai sus mentionat.
In reportajul prezentat de postul de televiziune Realitatea TV, intitulat "AFACERI MURDARE IN DELTA DUNARII. HOTEL DE LUX, CONSTRUIT ILEGAL" apar informatii incorecte de natura a induce telespectatorii in eroare.
In primul rand, in cadrul reportajului mai sus-mentionat se sustine ca la momentul semnarii procesului verbal de receptie finala a imobilului, respectiv data de 30 noiembrie 2005, aveam functia de Presedintele al Consiliului Judetean Tulcea: "In 2005, presedintele CJ Tulcea era actualul senator PSD Trifon Belacurencu."
Mentionez ca PSD a pierdut alegerile locale de la jumatatea anului 2004, iar la Consiliul Judetean Tulcea s-a format o noua majoritate intre Alianta D.A. si PRM, presedintele CJ la data semnarii procesului - verbal de receptie finala a imobilului era domnul Gheorghe Bunduc.
In al doilea rand, in reportaj se face referire la un aviz presupus "ilegal" de constructie obtinut de investitor la 1 septembrie 2003, deoarece imobilul nu respecta normele de constructie in zona mentionata: "Regulile de obtinere a avizelor de constructie prevad clar ca toate cladirile sunt acoperite cu sarpanta si invelite cu stuf. In realitate, este vorba despre tigla." (n.n HG nr.1516/2008).
Subliniez faptul ca la dosar au fost depuse toate documentele necesare pentru emiterea acestei autorizatii (conform Legii nr.50/1991 privind autorizarea execuarii lucrarilor de constructii). La momentul emiterii autorizatiei de constructie, Hotararea Guvernului nr.1516/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru de urbanism pentru Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii", la care faceti referire, nu era in vigoare. Practic, Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial cu 5 ani dupa emiterea autorizatiei si cu 3 ani dupa finalizarea lucrarilor.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, va solicit sa prezentati acest drept la replica la o ora de maxima audienta, in conformitate cu prevederile legale privind dreptul la replica, potrivit Deciziei nr.220/2011 a Consiliului National al Audiovizualului.
In cazul in care nu imi veti acorda dreptul la replica imi rezerv dreptul de a ma adresa justitiei.
Cu stima, Senator Trifon Belacurencu