Senatorul Alexandru CORDOS l-a interpelat pe dl Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe tema atestarii la nivel comunitar a produselor traditionale romanesti .
'In prezent in Romania exista o diversitate de produse traditionale, inregistrate la nivel national, insa extrem de putine au reusit sa obtina protectia comunitara.
Necesitatea sprijinirii producatorilor autohtoni a fost ridicata, atat in cadrul audientelor avute in colegiu, cat si la intalnirile cu cetatenii care dezvolta afaceri in domeniul agricol si doresc sa-si inregistreze produsele traditionale, astfel incat sa le poata comercializa in comunitatea europeana.
Desigur, pentru recunoasterea internationala este nevoie de investitii in tehnologia de productie, si de asemenea armonizarea legislatiei romanesti cu cea europeana.
Domnule ministru, avand in vedere faptul ca sustineti promovarea produselor traditionale atat la nivel national cat si european, va rog sa-mi precizati ce demersuri va intreprinde Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, atat la nivel national cat si zonal, pentru a sprijini eforturile producatorilor autohtoni de a avea cat mai multe produse traditionale recunoscute in comunitatea europeana.'