HotNews a publicat o stire despre o decizie controversata a unui complet de judecata in procesul lui Dan Voiculescu, pe care o puteti citi in continuare.

Antena 3, atac la SUA: Ambasadorii americani s-au implicat in politica de stat a Romaniei in sensul numirii in functii cheie doar a acelor romani fara nici o competenta, dar care permiteau SUA sa detina parghiile controlului absolut

Antena 3 a lansat marti seara, 1 iulie, un atac fara precedent la adresa Statelor Unite ale Americii. In ziua in care noul complet de judecata a respins toate exceptiile ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu in dosarul de coruptie, Antena 3 a prezentat in emisiunea Sinteza Zilei un reportaj bazat pe dezvaluirile Wikileaks. In reportajul realizat de Antena 3 se afirma ca "Documentele publicate de Wikileaks dovedesc ca ambasadorii SUA s-au implicat in politica de stat a Romaniei in sensul numirii in functii cheie doar a acelor romani fara nici o competenta, dar care permiteau SUA sa detina parghiile controlului absolut in statul roman in scopul satisfacerii intereselor americane in zona".
Reportajul realizat de Antena 3 a fost prezentat in emisiunea Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea, directorul postului. Gadea a introdus reportajul despre dezvaluirile Wikileaks spunand ca "Acestia sunt oamenii care conduc Romania. Sunt doar cateva din informatiile pe care americanii le au despre ei".
In reportajul semnat de Antena 3 se arata ca informatiile care apar in telegramele Ambasadei SUA "au fost obtinute de la turnatorii romani propulsati spre ranguri inalte, repartizati pe retele distincte". De asemenea, Antena 3 sustine ca "lista turnatorilor cuprinde politicieni de varf, sefi ai serviciilor secrete, generali MAPN, consilieri prezidentiali, jurnalisti, elite ale societatii civile, consultanti politici platiti de partide si care tradau in functie de cum comanda Ambasada SUA".
Atacul Antena 3 la adresa SUA este fara precedent, pentru ca apare intr-un reportaj asumat de redactie. Pana acum, atacurile impotriva Washingtonului erau lansate de invitati aflati in platou, dar nu asumate de ziaristii trustului fondat de Dan Voiculescu.
Reamintim ca noul complet de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti a respins marti toate exceptiile si cererile de recuzare formulate de avocatii lui Dan Voiculescu in dosarul de coruptie al acestuia. Daca ar fi fost admise, exceptiile sau cererile de recuzare ar fi dus la noi amanari ale procesului aflat in instanta inca din 2008. Mai mult, noul complet de judecata a stabilit un nou termen in dosarul de coruptie peste 7 zile. In prima instanta, Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul care are in centru dobandirea unor terenuri ale Institutului de Cercetari Alimentare.

Sursa: HotNews.ro