Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o declaratie politica intitulata " PNL SI PDL, "PROFESORI" PENTRU DOMENIUL IN CARE AU RAMAS REPETENTI" pe care o puteti citi in continuare.
Romanii trebuie sa afle cine si cum a distrus un sistem pe care cu mare dificultate incercam sa il salvam!
Romanii trebuie sa afle cine sunt cei care au furat bani europeni ani de-a randul!
Romania merita sa stie cine sunt cei care ieri au sustinut o motiune fara niciun argument real, bazandu-si argumentatia pe minciuni.
Fiecare roman din aceasta tara trebuie sa inteleaga unde s-a dus banul european care ii era destinat, de ce se teme cu adevarat PDL si care a fost pozitia fiecarui ministru PNL care a guvernat si a atacat alaturi de noi trecutul, dar care astazi se tine de mana cu cei care au dinamitat sistemul fondurilor europene in Romania!
Daca asteptarile fata de PDL nu au existat, dezamagirea provocata de implicarea PNL intr-o astfel de motiune este imensa. PNL stie foarte bine care a fost situatia fondurilor europene in momentul in care am ajuns impreuna la guvernare si ce eforturi s-au depus pentru remedierea situatiei din acest domeniu. Sunt ministrii liberali care au avut direct responsabilitati in rezolvarea problemelor de care aminteam.
De la deblocarea programelor cu fonduri europene, la cresterea masiva a ratei de absorbtie, acest guvern a reusit sa faca in 2 ani ceea ce nu s-a reusit in mai bine de cinci ani. Suntem astazi printre statele fruntase din Uniunea Europeana, in ceea ce priveste ritmul de crestere a ratei de absorbtie a fondurilor europene.
Actuala guvernare poate vorbi fara ezitare de faptul ca a facut performanta acolo unde altii au generat dezastru, prin coruptie si din incompetenta. Actuala guvernare are rezultate, are solutii, are cifre. Alianta raului PNL-PDL are discursuri, are interpelari, are motiuni.
Simpla depunere a unei motiuni pe acest domeniu, din partea PDL, si din pacate a PNL, a fost un gest de maxima demagogie din partea unora si unul prin care isi desconsidera propria activitate, din partea celorlalti.
Din pacate, PNL a preluat propaganda PDL, in loc sa se raporteze la experienta de la guvernare, care le spune mai bine decat orice care este situatia reala, de unde am plecat si unde am ajuns.
Distinsi colegi, este aberant sa vedem oameni care au contribuit la dezastrul de pana in 2012 dand acum lectii intr-un domeniu in care au ramas repetenti. Sanctiunile politice sunt prea putine prin comparatie cu raul facut de guvernarea Boc si de ministrii liberali, fostii nostri aliati, complicii actuali ai lui Traian Basescu.
Sa nu uitam ca guvernarea Basescu-Boc-Udrea a avut blocaje si esecuri. Esecuri care au costat prea scump, iar romanii si Romania nu pot uita si nu pot ierta acest lucru.