LIBERTATEA : Ziaristul Ion Cristoiu nu-i vede pe Victor Ponta sau Mircea Geoana drept candidatii ideali la presedintie! Iata ce nume surpriza propune!
In opinia lui Ion Cristoiu Victor Ponta sau Mircea Geaona nu sunt cele mai inspirate alegeri pentru o eventuala candidatura la scrutinul prezidential din noiembrie. Ziaristul considera ca un fost subaltern al actualului premier este mult mai potrivit pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni.
Pe masura ce trece timpul Victor Ponta incepe sa-si asume candidatura la alegerile prezidentiale din toamna acestui an. Insa Ion Cristoiu considera ca actualul premier nu este alegerea potrivita pentru a-l inlocui pe Traian Basescu. Nici Mircea Geoana (varianta de rezerva a PSD pentru alegerile din noiembrie) nu a demonstrat ca ar trebui sa intre in cursa pentru Cotroceni. Ziaristul crede ca Ioan Rus, fostul ministru de Interne, merita sa fie sustinut pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Fie si pentru faptul ca si-a sustinut pana in panzele albe punctul de vedere in privinta listelor electorale folosite la referendum. Chiar daca acest lucru l-a costat, in final, functia din Guvern. Timpul i-a dat dreptate lui Rus de vreme ce si acum alegerile europarlamentare din 25 mai se vor desfasura dupa aceleasi liste.
"Gestul facut de omul acesta... merita sa fie presedintele Romaniei. E important si e pacat ca a trecut aceasta stire. In 29 iulie, pe listele electorale erau 18,2 mil. Potrivit acestor liste, BEC a considerat ca nu s-au prezentat la referendum decat 46%. Si atunci au inceput nebunia de o luna ca aceste liste nu sunt corecte. Pe 2 august, un ministru pesedist de Interne a trimis aceasta adresa la BEC in care spunea ca sunt 18 mil. Omul acesta a tinut-o intruna cu asta", a spus Cristoiu la Realitatea TV.