Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata "Crestere economica", pe care o puteti citi in continuare.

Doresc sa va atrag atentia asupra unei teme de o importanta majora pentru societatea romaneasca - cresterea economica. Aceasta sintagma face trimitere la aspecte multiple si complexitatea ei ne face, de multe ori, sa nu analizam cu acuratete subiectul.
Cu siguranta ca, pentru tara noastra si nu numai, dar in special pentru societatea romaneasca, solutia iesirii din impas este data de cresterea economica.
Chiar daca nefasta criza economica, in care ne aflam de cativa ani buni deja, se mentine si la ora actuala, inclusiv la nivel mondial, este necesar sa constientizam ca o crestere economica solida si ferma ne poate duce mai aproape de depasirea cu succes a recesiunii economice.
Cu toate acestea, trebuie sa pastram constant o atitudine realista, in special asupra cifrelor. Asa cum se spune, cifrele nu mint si tocmai de aceea trebuie sa ne bazam pe ele pentru a lua deciziile care se impun pentru cresterea economica.
In acest sens, apreciez si consider de foarte bun augur initiativele si proiectele puse in discutie de catre Guvern, proiecte care tintesc spre accelerarea cresterii economice din tara noastra.
Fiecare dintre noi isi poate aduce o contributie clara la dezvoltarea unor masuri concrete pentru accelerarea cresterii economice, de implicarea noastra constanta depinzand succesul lor final la nivel aplicativ. Consider ca stimularea mediului de afaceri este o cale necesara pentru sustinerea si dezvoltarea locurilor de munca, pentru sporirea veniturilor si, in definitiv, pentru cresterea economica a Romaniei. Pentru ca orice masura de stimulare a mediului de afaceri sa aiba insa succesul scontat, este necesar, repet, sa privim cat se poate de obiectiv situatia actuala, pentru a sti care este punctul real de plecare.
Orice masura trebuie sa fie aplicabila si sustenabila. Imi doresc sa privim si sa gandim pe termen lung, pentru ca doar o strategie clara, o viziune corecta si realista, ne pot duce la iesirea din impasul economic din ultimii ani.
Pe de alta parte, este nevoie sa ne gandim si la persoanele cu venituri foarte mici spre deloc, caci si ele sunt parte a tabloului de la care plecam. Mai mult decat atat, din pacate, aceste persoane sunt numeroase in tara noastra si este nevoie de eficientizarea sprijinirii lor de catre stat, pentru a iesi din situatiile dificile in care se afla si pentru a evolua.
Exista numeroase masuri ce pot fi luate pentru a indeplini dezideratul cresterii economice, iar implicarea noastra este esentiala pentru dezvoltarea lor corecta si rapida. Nu in ultimul rand, este necesar sa constientizam ca fenomenul cresterii economice este vital pentru tara noastra, din toate motivele enumerate mai sus, dar si pentru a evita, pe viitor, imprumuturi mai mari de la Banca Mondiala.