Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Autostrada in judetul Mures prinde contur nu doar pe harta!", pe care o puteti citi in continuare.

Stim cu totii foarte bine ca infrastructura de transport reprezinta premisa fundamentala a dezvoltarii echilibrate, facilitand interconectarea de la nivel local, judetean si regional cu Europa si lumea intreaga. Din acest punct de vedere judetul Mures, prin prisma pozitiei sale geografice in inima tarii, dar nu numai, si-a construit strategiile dorind sa fie un punct nodal de legatura pentru a-si pune in valoare potentialul si pentru a contribui la dezvoltarea intregii regiuni. Dovada sta preocuparea autoritatilor judetene de-a lungul timpului, care, cel putin din perspectiva transportului aerian, se reflecta in rezultatele spectaculoase ale Aeroportului International Transilvania, care a devenit un punct de referinta cu cifre record in ceea ce priveste numarul de pasageri deserviti si de curse efectuate.
Personal, am avut aceeasi preocupare si interes pentru dezvoltarea infrastructurii din pozitiile de demnitate publica pe care le-am detinut, in timpul celor doua mandate de vicepresedinte ale Consiliului judeten Mures, ca Prefect al judetului Mures si acum, din Senatul Romaniei. Mai concret, in luna noiembrie a anului trecut am adresat Ministrului transporturilor o interpelare avand ca tema integrarea judetului Mures in strategia de dezvoltare a infrastructurii din Romania, cu referire punctuala la cuprinderea judetului in traseul autostrazilor care strabat aceasta zona, pentru a asigura acces la coridoarele pan-europene. Interpelarea mea la momentul respectiv venea dupa o perioada cu multe semne de intrebare si incertitudini vis-a-vis de aceasta tema, iar raspunsul ministerului a confirmat faptul ca judetul Mures urmeaza sa fie traversat de reteaua rutiera TEN-T, avand cuprinse autostrazile Targu Mures-Iasi -Ungheni si Brasov - Targu Mures-Cluj-Bors.
Iata ca, intre timp, lucrurile au inceput sa devina mai concrete. Salut emiterea, in aceasta luna, de catre Consiliul Judetean Mures, a certificatelor de Urbanism pentru Autostrada Transilvania, sectiunea 2A Ogra - Campia Turzii. Suntem cu un pas mai aproape de aceste proiecte, dupa ani buni de promisiuni incerte! Sigur, trebuie sa fim realisti in privinta termenelor de realizare a unor astfel de proiecte complexe, nu promitem ca vor fi gata imediat doar pentru a fi populasi sau populisti, insa faptul ca in mandatul guvernului Victor Ponta s-au inaugurat in 2 ani peste 230 km de autostrada este o certitudine! Am ajuns, in sfarsit, si vremea in care faptele vorbesc in locul promisiunilor!