Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica, intitulata "Bilant 2013. Mures. Romania. Suntem pe drumul cel bun. Apel la ratiune", pe care o puteti citi in continuare.

2012 a fost anul schimbarii. A fost anul in care am facut promisiuni, ne-am spus cu voce tare obiectivele si ne-am luat angajamente. Ne-am propus sa aplicam o noua viziune pentru Romania: dezvoltare economica si coeziune sociala. Relansarea sa ia locul stagnarii si, in consecinta, bunastarea sa ia locul austeritatii. Ne-am luptat sa facem schimbare pana la capat si sa construim Romania puternica.
Rezultatele economice ofera o imagine cat se poate de clara a unei guvernari responsabile fata de tara si echitabile fata de oameni. Pentru anul 2013, o statistica pe scurt vorbeste de la sine: avem cel mai mare PIB din istoria postdecembrista, o crestere economica de 3,5%, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana, cea mai mare crestere a productiei industriale la nivel european, exporturi la un nivel record, cel mai mic deficit bugetar de dupa intrarea in UE, cea mai mica rata a inflatiei, cel mai mic deficit de cont curent din perioada postdecembrista, randamente de minim istoric la imprumuturile interne si externe.
As vrea sa completez acest tablou economic general cu cateva date despre judetul Mures, care urmeaza trendul national si, conform datelor statistice, a inregistrat o evolutie favorabila in raport cu anul precedent a principalilor indicatori economico-sociali, mai precis: indicele productiei industriale in crestere, exporturi mai mari si deficit comercial mai mic, mai multi turisti, mai multi salariati, mai putini someri.
Toate acestea par a fi niste statistici seci, intr-un limbaj mult prea specializat, insa putem reformula sintetic: situatia economica mai buna se reflecta intr-o imbunatatire simtitoare in vietile oamenilor. Cum traieste fiecare om in aceasta tara, este, pana la urma, preocuparea cea mai importanta. Iar noi, social-democratii, am promovat un nou model de guvernare, orientat spre relansare economica, insa cu accent spre politicile sociale. Stim ca oamenii sunt prioritari, dincolo de orice alte rationamente. Nu vrem o Romanie polarizata si dezbinata si ne intereseaza in egala masura atat cei aflati in nevoie, cat si intreprinzatorii, si a venit vremea ca si autoritatile locale, cu proiecte pentru intreaga comunitate, sa fie finantate.
Personal, ma bucur de fiecare roman, de fiecare muresean pentru care am reusit sa facem o schimbare in bine. Suntem pe drumul cel bun si avem responsabilitatea de a ne continua drumul!