Senatorul Valentin Calcan a sustinut o declaratie politica intitulata: "Parteneriatul Ministerul Apararii Nationale - Consiliul Judetean Dambovita, un parteneriat de succes!" pe care o puteti citi in continuare.

Data de 3 decembrie 2013 sigur va ramane o data de referinta atat pentru Ministerul Apararii Nationale cat si pentru Consiliul Judetean Dambovita. Este data la care a fost inaugurat "Hangarul de Mentenanta Aeronave C-130 HERCULES" in prezenta Ministrului Mircea Dusa si a presedintelui Consiliului Judetean Dambovita Adrian Tutuianu (foto). Situat in cazarma 546 Otopeni, este cel mai mare si mai modern hangar al Fortelor Aeriene Romane.
Istoria acestei investitii porneste din anul 2006 cand prin Hotararea Guvernului numarul 1661 Consiliul Judetean Dambovita a preluat de la Ministerul Apararii Nationale un imobil compus din teren si cladiri situat la Titu, fosta unitate militara de parasutisti. Transferul de proprietate a fost efectuat in schimbul obligatiei administratiei judetene de a construi acest hangar pentru aeronavele C-130. Valoarea totala a investitiei de 18,133 milioane lei a fost finantata prin Ministerul Apararii Nationale in suma de 2,278 milioane lei, restul de 15,855 milioane lei fiind platiti din bugetul Consilului Judetean Dambovita.
Prin acest parteneriat ambele parti sunt castigatoare. Administratia damboviteana a concesionat imobilul lui Renault Technologie Roumanie srl unde a fost dezvoltat singurul centru de testari automobile din Europa Centrala si de Est - Centrul Tehnic Renault Titu, investitie care pe langa redeventa anuala inseamna si sute de noi locuri de munca, extinderea retelelor de utilitati sau rezolvarea problemelor de mediu.
De cealalta parte, Ministerul Apararii Nationale primeste un obiectiv nou, cel mai mare hangar din tara, o constructie care permite executarea tuturor lucrarilor de revizie, intretinere si de pregatire atat pentru Hercules C 130 cat si pentru avioanele Spartan.
Dupa 7 ani de zile se incheie cu succes un angajament si asa cum preciza ministrul Dusa, "administratia judetului Dambovita este printre putinele din tara care s-au achitat de indatoririle pe care le-au avut fata de Armata Romana, investitia de la Otopeni fiind un exemplu de urmat".
Sper ca acest parteneriat sa fie dezvoltat si pe viitor, mai ales ca judetul Dambovita este printre putinele judete din tara unde se afla importante obiective pentru Armata Romana si ma refer in special la industria de aparare. Avem nevoie de sprijinul Ministerului Apararii Nationale pentru a sustine si a dezvolta obiectivele speciale dambovitene, administratia judeteana dovedind deja ca este un partener onest.