obiectiv.info: Cum scapam de aberatiile lui Basescu? Solutia: marirea accizei la alcool (Autoare: Elena Constantin)

Presedintele a iesit si s-a impleticit in discurs. O data principial, pentru ca s-a grabit sa tranteasca cu fanfara un intreg buget, pe motiv ca nu este domnia sa de acord cu o acciza pe combustibil.
A doua oara la propriu si de mai multe ori, depasind norma sa uzuala de balbe si greseli de exprimare. Ca este vorba de 7 eurocenti, cum a spus Guvernul, sau ca-n calculele presedintelui care adauga si TVA, nu mai conteaza, daca privim toata controversa din perspectiva celui care, pe cand se juca de-a guvernul cu Emil Boc, n-avea nicio greata sa taie 25% din salariile bugetarilor, sau sa intre in conflict cu CCR pe tema impozitarii abuzive a pensiilor.
Basescu cel expansiv, de atunci, care decidea cresterea TVA la 24%, nu se mai pupa cu presedintele de acum, devenit brusc economist si, iar, interesat peste masura de actul de guvernare.
Pe de alta parte, chiar si asa, de ce tot acest tapaj care va face USL sa aduca din nou acuze de sabotaj la adresa celui care n-are stare la Palatul Cotroceni si se tot baga si peste Palatul Victoria? Era suficient ca la anul sa tranteasca doar respectiva lege de adoptare a OUG-ului responsabila pentru introducerea accizei care-i displace lui Basescu, cerand spre reexaminarea acesteia.
Poticnindu-se in discurs, Traian Basescu a confundat Codul Fiscal de care depinde acciza buclucasa cu Bugetul pe 2014, de care nu depinde. Nu-i de mirare ca unii au considerat ca, de fapt, Traian Basescu vorbeste pe langa subiect pentru a indeparta atentia opiniei publice de problema spinoasa a terenului de la Nana...
Ezitarile presedintelui au fost remarcate imediat de cei care s-au simtit brusc depasiti de incercarile lirice pe marginea unui text economic.
Cockteilul rezultat din amestecarea fara discernamant a prevederilor Codului Fiscal cu Bugetul pe anul viitor a trezit interesul si pe retelele de socializare. Acolo s-a enuntat si posibilitatea de a fi luata in calcul o cu totul alta acciza, la alcool. Masura ar fi destinata sa impiedice discutarea in registrul specific sarbatorilor de iarna a unor subiecte care presupun luciditate maxima.