DeCeNews: Turcia este cel mai important partener al Romaniei din afara UE, spune Ponta

Victor Ponta a declarat, la Arctic Gaesti, firma detinuta de grupul turc Arcelik, ca Turcia este cel mai important partener al Romaniei din afara Uniunii Europene. Compania Arctic detine in Romania trei branduri puternice — Arctic, Beko si Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koc Group.
Primul ministru a participat la inaugurarea unei noi linii de productie la Arctic, judetul Dambovita, investitie de 24 de milioane de euro. Pentru derularea acestei investitii, Arctic a primit anul trecut un ajutor guvernamental de 10 milioane de euro.
"M-am bucurat sa fiu prezent la finalizarea unui proiect, nu numai la inceput, un proiect de investitii de extindere a fabricii de la Gaesti. Sunt 2.500 de angajati si vor creste cu inca 500. E un gen de proiect pe care orice guvern cred ca trebuie sa il sprijine (...) Aici nu se produce doar pentru Romania, ci pentru majoritatea tarilor europene si asta insemna exporturi, crestere economica si locuri de munca stabile", a precizat Ponta.
"In rest nu pot sa spun decat ca imi doresc cat mai multe firme din Turcia sa investeasca in Romania, cred ca relatia noastra economica cu Turcia, avem schimburi comerciale de aproape 6 miliarde de dolari, este deja una buna, este cel mai important partener economic al Romaniei din afara Uniunii Europene. Cred ca este o oportunitate pe care trebuie sa o dezvoltam si cat mai mult in Romania sa producem pentru piata europeana produsele marilor companii turcesti. O sa vin de fiecare data cu placere la asemenea proiecte", a mai spus Victor Ponta.