Senatorul Gabriel MUTU a sustinut, in plenul Senatului din 29 Octombrie 2013, o declaratie politica cu titlul "Fagasul normal al Romaniei", pe care o puteti citi in continuare.

Este remarcabila, si nu poate fi usor trecuta cu vederea, performanta realizata de Ministerul Fondurilor Europene, respectiv a Ministrului Eugen Teodorovici: aproximativ 2,4 miliarde de euro incasati in acest an de Romania de la Comisia Europeana.
Cand vreodata, guvernarea portocalie, ar fi reusit sa obtina pentru Romania intr-un an cat altii in trei? Cand vreodata au declarat ca Romania este pe plus? Ca vor fi taiate taxele si nu salariile? Ca mamele si pensionarii vor fi sustinuti nu umiliti? Daca privim in urma, constatam ca niciodata! Eventual, sa obtina pentru propriile interese, conturi si buzunare. Asta, da! Altfel nu-mi explic cum poti sa construiesti terenuri de fotbal in panta, sali de sport cu investitii astronomice in localitati cu 500 de locuitori, drumuri care leaga nimic de nicaieri si asa mai departe.
Este imperios necesar sa lasam trecutul acolo unde-i este locul pentru a putea evolua, insa ceea ce a facut guvernarea PDL cu cetatenii Romaniei trebuie scris in cartile de istorie. Au marcat vietile milioanelor de romani care trag si astazi ponoasele fostilor lideri.
In fine, ne aflam aproape de sfarsitul anului 2013 cu un guvern puternic, care inca lupta sa inlature fantomele trecutului, sa ofere romanilor, atat cat se poate, o viata mai buna si sa reinvie in sufletele lor speranta,
Dragi romani, suntem pe fagasul cel bun. Fagasul normal al unui stat! Si pot, putem sustine aceasta afirmatie revenind la ceea ce spuneam la inceputul acestei declaratii politice: incasarile Romaniei din acest an de la Comisia Europeana au fost mai mari decat in toata perioada 2008-2012!!! Astfel, Romania se afla pe primul loc in randul statelor membre ca urmare a cresterii rambursarilor cu 75% in primele noua luni ale acestui an. Felicitari!