Gandul : Interviu cu Mircea Geoana la "Dupa 20 de ani", la Pro TV. "Exista riscul ca Antonescu sa nu aiba suficient de multe voturi in USL ca sa fie principalul nostru candidat"

Mircea Geoana sustine ca liderul PNL, Crin Antonescu, a pierdut "simpatia votantilor USL", iar daca va mai incerca sa castige puncte electorale atacand PSD, sustinerea social-democratilor va scadea si mai mult. Mircea Geoana este invitatul editiei de duminica a emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTV, care este difuzata incepand cu ora 10.00. Liderul PSD a raspuns intrebarilor jurnalistilor Gandul, Claudiu Pandaru, ZF, Cristian Hostiuc, si moderatorului Cristian Leonte, referitoare la relatia PSD-PNL, la scenariul majorarii cotei unice, Rosia Montana, precum si la planurile sale politice.
"Trebuie sa fiu un om cu sinceritate si luciditate si sa spun ca domnul Antonescu a pierdut din simpatiile votantilor PSD. Exista riscul ca domnul Antonescu sa nu aiba suficient de multe voturi in cadrul USL ca sa fie principalul nostru candidat. Pentru publicul nostru, al PSD, este foarte important ca cineva sa comunice cu el. Si domnul Antonescu atacandu-ne, se indeparteaza de noi", a declarat Geoana, dand exemplu pozitiile pe care le-a avut Antonescu fata de Codul Rutier, politica fiscala, reforma justitiei si problema Rosiei Montane.
Mai mult, senatorul a subliniat faptul ca atitudinea presedintelui liberal arata o reorientare in ce priveste electoratul. In opinia sa, Antonescu a inceput sa-si indrepte atentia si lupta pentru voturile celor de dreapta, ignorand astfel electoratul pesedist, care nu este asa usor de multumit.
"Mi se pare ca domnul Antonescu este mai degraba interesat de o culegere a voturilor de pe zona de dreapta.In clipa in care publicul nostru nu urmeaza, si publicul PSD nu este unul pe care il incolonezi si-l duci la vot, e o iluzie sa crezi ca un partid disciplinat si organizat cum este PSD, sa nu aiba candidat in premiera in ultimii 25 de ani", a mai spus Geoana, la "Dupa 20 de ani".
Intrebat daca-l va vota pe Crin Antonescu la prezidentiale, Mircea Geoana a evitat sa dea un raspuns concret, precizand ca, in momentul de fata, daca liberalul va fi desemnat oficial candidatul USL, "o sa fie disciplinat".
"Daca PSD nu va avea propriul candidat, vom fi cu totii disciplinati. Din punct de vedere al pozitionarii publice astazi, mi se pare ca a ales o cale gresita. Asta pentru mine e o dezmagire din punct de vedere calcul tactic si strategic", a mai spus Geoana.