Alexandru Cordos, Senator PSD de Cluj, Viceliderul Grupului PSD din Senat,
a sustinut in data de 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: "Sustinerea tinerilor antreprenori ", pe care o puteti citi in continuare :

Tara noastra are tineri cu potential extraordinar in domeniul antreprenorial. Mediul de afaceri din Romania ar cunoaste o dezvoltare extraordinara daca peste 5-10 ani toate aceste idei se vor transforma in afaceri reale, in societati comerciale cu doi, trei, patru, zece, o suta de angajati, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau, de ce nu, chiar milioane de euro.
Cel mai important aspect este faptul ca acesti tineri isi imagineaza afacerile scalabile la nivel global. Cu alte cuvinte, ei vor sa se dezvolte si in afara tarii. Un lucru absolut remarcabil este faptul ca nu vor neaparat sa plece din tara, ca sunt hotarati de-a dreptul sa demonstreze ca se poate face treaba si in Romania.
Aspectul mai putin placut este ca actualmente acesti tineri sunt in cautare de valori si repere la care sa se raporteze. Ei cauta modele in personalitatile din domeniul afacerilor, in liderii politici, in proiectele dezvoltate de institutiile de profil, care ar putea sa le indrume pasii in afaceri. Sunt avizi de informatie, de cunoastere, sorb fiecare sfat pe care-l primesc.
Eu cred ca noi, ar trebui sa venim in intampinarea acestor tineri, sa le facilitam accesul la surse de informare si de finantare
De asemenea, eforturile pe care le-a facut Guvernul si celelalte institutii ale statului implicate in monitorizarea, coordonarea si sustinerea mediului de afaceri sunt considerabile, doar ca ar trebui dezvoltate directii de actiune actualizate, ancorate in realitatea mediului de afaceri romanesc. Infiintarea unei agentii guvernamentale pentru start-up-uri, ca solutie de incurajare a tinerilor antreprenori si de combatere a somajului in randul persoanelor de pana in 30 de ani ar fi un pas important in aceasta directie.
Modelul actual prin care statul ii sprijina pe tinerii dornici sa intre in afaceri, doar oferindu-le bani pentru a porni o afacere este bine venit insa, se simte nevoia implementarii unui complex de actiuni cu scopul de a-i urmari si a-i ajuta in acest demers. Se stie foarte clar ca majoritatea afacerilor aflate la inceput de drum mor dupa trei ani, daca nu sunt atent coordonate.
Stimati colegi, consider ca avem o datorie de onoare, de a sprijini tanara generatie care si-a propus sa construiasca o afacere de succes aici, in Romania. Daca nu vom reusi sa facem acest lucru, probabil ca in viitor vom vorbi doar despre potentialul si inteligenta exportata in tari care le-au facilitat punerea in practica a ideilor.