Podgoria Domeniile Ostrov este situata de-a lungul Dunarii, pe malul drept, pe terasa superioara, pe o lungime de 30 de km, marginita la sud de frontiera cu Bulgaria. Expozitia dealurilor si luciul Dunarii confera culturii vitei de vie conditii bune pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate si sa dea vinuri de calitate.
Anterior preluarii de actualul proprietar, podgoria de la Ostrov era cunoscuta mai mult pentru strugurii de masa. Ambitia conducerii Ostrovit este insa de a obtine de acum vinuri de mare calitate, ceea ce este insa destul de greu de realizat pe o suprafata imensa.
In prezent, suprafata plantata cu vita de vie este de 1.180 ha, dintre care soiuri nobile pentru vin ocupa 890 ha (Feteasca Alba, Feteasca Regala, Cramposie, Rebbo, Pinot Noir, Riesling Italian etc.), alte 290 ha fiind plantate cu soiuri de struguri de masa (Moldova, Victoria, Muscat de Hamburg etc.).
Dupa o investitie destul de mare in tehnologie, SC Ostrovit SA a lansat anul trecut primele vinuri DOC-CMD (vin cu denumire de origine controlata din struguri culesi la maturitate deplina): Canaraua Fetii (Pinot Gris si Pinot Noir); Pacuiul lui Soare (Feteasca Alba, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc); Cetatea Durostorum (Riesling Italian, Cabernet Sauvignon, Chardonnay si Merlot); Cossa diVino s.a.

Sursa: Director Vanzari: GABRIEL DIMA