Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica intitulata "Guvernarea USL performeaza in ciuda dezinformarilor PDL", pe care o puteti citi in continuare.

Traversam, chiar la inceputul acestei sesiuni parlamentare, o perioada politica marcata de subiecte cu un grad ridicat de emotionalitate, fie ca vorbim de Rosia Montana sau de problema cainilor comunitari. Si totusi, dupa ce aceste subiecte isi vor fi consumat potentialul, ne vom intoarce la cifrele reci ale economiei.
Chiar daca aceste cifre reci nu ne incalzesc prea tare, pentru ca nici macar cresterea economica nu tine de foame, ele ar trebui sa calmeze macar fierbintelile economice ale unor purtatori de mesaje ai Opozitiei, care toata vara n-au facut altceva decat sa toace, la unison sau separat doua idei mari si late: USL a majorat taxele si fiscalitate, pe de o parte, si USL a crescut somajul.
Asadar, in conditiile in care Institutul National de Statistica a confirmat ca pentru 2013 cresterea economica va depasi estimarile guvernului si ale FMI, respectiv va fi mai mare de 2%, PDL nu a gasit alt nod in papura guvernarii decat un indicator, somajul, la care oricat de prost spun ei ca am sta, desi datele pe care se bazeaza sunt mai mult decat indoielnice, oricum stam mult mai bine decat media Uniunii Europene.
Iar in ceea ce priveste asa zisa majorare de taxe, denuntata cu obstinatie de comunicatorii PDL, unii dintre ei avansand chiar si cifre ametitoare in acest sens, lucrurile sunt cat se poate de simple: singurele taxe majorate de USL sunt accizele la anumite produse de lux, destinate unui public foarte restrans, precum si taxele locale care au fost ajustate in raport cu inflatia, conform prevederilor unei legi care a fost adoptata in legislatura trecuta. In rest, avem cateva cazuri de largiri ale bazelor de impozitare si, foarte important, de scaderea TVA la paine si produse de panificatie.
Iar acum, colegii de la PDL si-au prezentat prioritatile legislative pentru actuala sesiune parlamentara: reducerea cotei unice de impozitare la 12%, reducerea CAS cu 5% si cresterea salariului minim cu 5%. Oare pe ce se bazeaza cand isi fixeaza obiective atat de ambitioase, in conditiile in care ei nu au forta nici macar pentru a initia o motiune de cenzura, daramite pentru a modifica legi organice?
Sunt, asadar, doar vorbe goale. Aceste lucruri le-ar fi putut face, timp de 3 ani, cat s-au aflat la guvernare. Dar, surpriza, in timpul guvernarilor Boc si Ungureanu cota unica a ramas neclintita la 16%, CAS-ul a crescut cu 2,8%, iar salariul minim pe economie a crescut, in cei trei ani, cu doar 100 de lei, crestere pe care guvernul USL a asigurat-o din primul an de mandat. Au scazut in schimb salariile bugetarilor, iar ca sa nu existe discriminare, a crescut TVA cu 5 procente!
Prin urmare, PDL si-a demonstrat cu prisosinta incapacitatea de a face lucruri bune pentru oameni. Acum sta pe margine si chibiteaza, incercand sa speculeze eventualele slabiciuni ale guvernarii USL. Am mai spus-o si cu alte ocazii, suntem la putere, deci suntem supusi criticilor, venite din toate directiile. Le primim, cu o singura conditie: sa se bazeze pe lucruri reale, nu pe neadevaruri sau fantasmagorii.