Jurnalul National: Ponta: Eu ma ocup de paine, Basescu de circ. Coabitarea functioneaza foarte bine!

"Coabitarea functioneaza foarte bine", a declarat astazi Victor Ponta. Premierul a spus ca, in timp ce el se ocupa de paine, presedintele Traian Basescu "se ocupa de circ".
"Eu ma ocup de paine, Basescu de circ", a afirmat Victor Ponta.
Premierul a precizat ca in 9-12 luni, "vom face o evaluare a impactului reducerii TVA la paine si vom vedea daca evaziunea fiscala a scazut in urma aplicarii masurii".
"O TVA scazuta la 9% va incuraja fiscalizarea productiei", a declarat seful Executivului.
Seful Misiunii Fondului Monetar International, Andrea Schaechter, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca reducerea TVA la paine este o masura temporara, iar dupa o perioada se va face o evaluare daca evaziunea fiscala s-a redus.
"A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificarii bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscala. Este o masura temporara, dupa o perioada se va face o evaluare daca s-a redus evaziunea fiscala", a spus Schaechter.
Seful misiunii FMI a adaugat ca, daca datele arata ca evaziunea fiscala nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA.
Oficialul a mai spus ca masura trebuie evaluata cu atentie, inclusiv de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, de indata ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluari.
Ordonanta care vizeaza reducerea TVA pentru paine a fost adoptata in sedinta de marti a Guvernului. Masura vizeaza implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de paine, grau si faina si urmareste combaterea fraudei fiscale in domeniului comertului cu paine, cota redusa aplicandu-se pe tot lantul de productie si distributie.